Morgen is het Valentijn! Maar wat nou als je nét met iemand aan het daten bent? Misschien een beetje raar om dan meteen met een supergroot cadeau aan te komen. Maar het is ook weer niet dat je helemaal niets wilt doen…

1. Hoelang daten jullie al?
Als jullie pas één week daten, zou je over Valentijn kunnen beginnen als je het echt heel graag wilt, maar doe dit dan wel voorzichtig. Jullie daten immers pas net! En daten jullie al een maand of langer? Dan hoef je je nergens druk over te maken en is het logisch als je erover begint!

2. Vraag het hem…
Er is niets mis met praten over Valentijnsdag, toch? Het beste is om er niet awkward over te doen en hem gewoon nonchalant ernaar te vragen. Zeg bijvoorbeeld dat je de druk niet wilt opvoeren, maar je je gewoon afvroeg of hij al plannen heeft op Valentijnsdag. Gewoon straight to the point! Nee heb je, ja kun je krijgen.

3. Koop iets kleins
Heeft hij ja gezegd en gaan jullie op date tijdens Valentijn? Koop dan iets kleins voor hem. Een duur of groot cadeau is misschien een beetje overdreven als jullie net daten… Koop bijvoorbeeld zijn favo snack voor hem of een mooie kaart!

4. Houd het klein
Waarom zouden jullie naar een overvol restaurant gaan? Gezellig op de bank een filmpje kijken is toch ook leuk! Maak hem duidelijk dat het je niet per se om Valentijnsdag te doen is en dat je hem nu ook niet meteen als officieel vriendje beschouwd, maar dat je gewoon leuke dingen met hem wilt doen. Jullie zien wel waar het eindigt!

5. Heb geen hoge verwachtingen
Besef dat jullie pas in de beginfase van een relatie zitten en pas net aan het daten zijn. Het zou dan raar zijn als hij ineens met een dure ring aan komt zetten, toch? Het is überhaupt al lief als hij iets voor je heeft gekocht!

6. Verwacht niet dat het anders zalzijn…
Nogmaals: jullie zijn net aan het daten en het feit dat het Valentijnsdag is, moet jullie niet het gevoel geven dat jullie relatie nu ineens officieel hoort te zijn. Keep it slow! En geniet van jullie dagje samen.

Lees ook: 10 tips: wat te doen op Valentijnsdag met je BF