Maak jij altijd overal to do-lijstjes voor en doe je dat het liefst een beetje mooi? Dan is een bullet journal echt iets voor jou. Blogger Ilona laat je het hare zien en geeft tips. Handig!

Ilona: ‘Een to do lijstje voor school en een voor mijn blog. Dan nog een lijstje voor huishoudelijke taken en natuurlijk voor het shoppen. Ik ben iemand die werkelijk waar overal to do-lijstjes voor maakt en van alles en nog wat opschrijft. Om dit alles een beetje overzichtelijk bij elkaar te houden besloot ik een bullet journal te maken, en vandaag laat ik jullie zien hoe ik dit gedaan heb.

Lees ook: 10 crazy momenten die iedereen wel eens heeft op school

Je denkt nu misschien, wat is dat nou, zo’n bullet journal. Nou een bullet journal is een boekje waarin je al je lijstjes en notities van een heel jaar in zet. Zo heb en een mooi overzicht en alles in een boekje in plaats van een apart notitieboekje voor alles.

Het mooie aan zo’n bullet journal is, is dat je er in kan zetten wat je zelf wil. 

Wat handig is om mee te beginnen in je journal is een inhoudsopgave. Houd bijvoorbeeld de eerste twee pagina’s hier voor vrij. Hier kan je opschrijven wat er allemaal in je bullet journal staat,  om het overzicht te bewaren.

Daarna kan je verder gaan met dingen die je naarmate het jaar in kan vullen, bijvoorbeeld van je gelezen boeken of je gevoelens. Als je niet zo van het lezen bent kan je natuurlijk ook je bekeken films of series op een rijtje zetten.

Na dit jaaroverzicht begin ik zelf met een maandoverzicht, in dit geval van de maand augustus. Ik begin simpel, met een overzicht van alle grote gebeurtenissen en verjaardagen op een rijtje. Daarna een overzicht per week, om te noteren wat ik per dag moet doen. Zo noteer ik wat ik voor school wil doen, voor mijn blog en wat ik bijvoorbeeld op moet ruimen.

Ook vind ik het leuk om mijn in- en uitgaven bij te houden en heb ik een pagina waar ik mijn blogplanning bij houd.

Lees ook: 5 Snapchataccounts die je wilt volgen

Kortom, in een bullet journal kan je helemaal losgaan. Van simpele to do-lijstjes tot aan je inpaklijst voor de vakantie, alles wat jij er in wilt zetten kan er in.

Als je zoals ik ergens halverwege het jaar begint, heb je aan het eind van het jaar dan nog wel geen heel jaaroverzicht, maar dit is een kwestie van doorzetten.

Ik ben enorm benieuwd wat jullie van de bullet journal vinden, laat het me zeker even weten!’

♥  Ilona

Wil je meer lezen van Ilona? Dat kan hierDenk je nu: ik wil ook vlogger of blogger van de maand worden? Geef je dan hier op.