Heerlijk, je ouders zijn een weekendje weg en de rest van de familie is ook de deur uit. Home alone! Natuurlijk moet je optimaal genieten van zo’n avondje. Maar what to do? Maak gebruik van onze tips en maak er een fantastische avond van.

Maak je huis home alone-waardig
Dim de lichten, ruim de boel een beetje op en maak sfeer met wat kaarsjes. Niks is fijner dan een lekker knus huisje voor jezelf.

Films/series kijken
Dit is hét moment voor een marathon van jouw favoriete films of serie. Geen gezeur van je ouders dat ze wat anders willen zien. Nee, de tv is helemaal van jou. Haal allerlei lekkers in huis en ga er een paar uur helemaal voor zitten.

Nodig je BFF uit
Heb je geen zin om helemaal alleen te zijn? Nodig dan gezellig een vriendin uit. Nu kunnen jullie eindelijk over alles kletsen zonder dat je broertje de kamer komt binnenstormen. Lekker praten over de boys die jullie leuk vinden of kijk een echte meidenfilm. Hartstikke gezellig toch?

Een sleepover
Een big party zou natuurlijk supergaaf zijn, maar een ruzie met je ouders is toch wat minder cool… Houd daarom een sleepover! Nodig een aantal vriendinnen uit en laat iedereen een luchtbed, slaapzak en wat lekkers meenemen. Speel gezellig de hele avond spelletjes zoals Twister of doen-durven-waarheid. Of houd een beauty-avond! Maak elkaar op en lak elkaars nagels. Supergezellig en je ziet er ook nog eens top uit!

Relax!
Vergeet voor een avond je mobiel, laptop en tv. Neem eerst een lekker bad met een ontspannend muziekje. Lak daarna je nagels en neem een gezichtsmasker. Sluit de avond af met een goed boek. Zo kom je heerlijk tot rust en kun je de volgende schoolweek met gemak aan!

Kokkerellen
Pak het kookboek erbij en bak de lekkerste cupcakes en taarten die erin staan! Niemand die op je let, dus je mag er een mooie smeerboel van maken. Natuurlijk eet je daarna lekker alles zelf op! Een tip: ruim wel alles op voor je ouders terugkomen…

Check al onze recepten!

Beetje eng?
Niet iedereen vindt het leuk om alleen thuis te zijn. Vind je het nog een beetje eng om het huis voor jezelf te hebben? No problem! Probeer ervoor te zorgen dat je je veilig voelt. Nodig iemand uit als je dat fijn vindt en doe alle deuren op slot. Zorg voor genoeg afleiding, op die manier kun je lekker genieten van je avondje.

Enjoy!