Wat is dat nou precies, een orgasme of klaarkomen? Wat gebeurt er met jouw lichaam en dat van hem?

Opgewonden raken
Als je opgewonden raakt, wordt je vagina vochtig. Dat kan al tien tot dertig seconden na de eerste prikkel. Je clitoris, een klein bobbeltje aan de bovenkant van je binnenste schaamlippen, zwelt op. Je bloed gaat sneller stromen, je ademhaling versnelt en je spieren spannen zich. Je krijgt het warm en je tepels kunnen hard worden. Je kunt opgewonden raken door een aanraking, een zoen, een fantasie, een geur, een foto of een verhaal. Maar er is meestal meer voor nodig om een orgasme te krijgen.

Clitoraal orgasme
De beste en makkelijkste manier om een orgasme te krijgen is door de clitoris aan te raken. Genot geven is dan ook de enige functie van de clitoris. Hoe lang het duurt voordat je een orgasme krijgt, verschilt per vrouw en per keer. Op het moment dat je klaarkomt, spannen je bekkenbodemspieren zich een aantal keren aan. Je hele lichaam kan mee schokken. Hoe het precies voelt, is voor iedereen anders. De één noemt het een gevoel alsof je moet niezen, de ander een explosie.

Vaginaal orgasme
Achter de ingang van je vagina zit een sponsachtige bobbel, de G-plek. Sommige vrouwen kunnen een orgasme krijgen door deze plek aan te raken. Dit wordt een vaginaal orgasme genoemd. Dit orgasme kan precies hetzelfde voelen als een clitoraal orgasme, maar ook totaal anders, minder hevig of juist intenser. Op het moment dat je een vaginaal orgasme krijgt, kan er een wittige vloeistof uit de vagina spuiten. Veel mensen denken dat het urine is, maar de G-plek schijnt de bron te zijn van dit vocht. Wetenschappers (waarschijnlijk mannen) hebben lange tijd ontkend dat er zoiets bestaat als een vaginaal orgasme. Zelfs na verhalen van vrouwen die het hebben meegemaakt. Inmiddels is bewezen dat het vaginale orgasme en de G-plek echt bestaan.

Nog een keer
Jongens zijn meestal na hun eerste orgasme klaar. Ze kunnen dan niet nog een keer. Meisjes kunnen meerdere keren achter elkaar een orgasme krijgen. Als je nog steeds opgewonden bent nadat je bent klaargekomen en jij of je vriendje blijft je clitoris aanraken, kun je weer een orgasme krijgen. Eigenlijk kun je zo door blijven gaan. Dat noem je dan ook een meervoudig orgasme.

Zijn orgasme
Als een jongen opgewonden raakt, stroomt er bloed naar zijn penis. Hierdoor wordt z’n piemel groter en stijf. Doordat de bloedvaten tijdelijk worden afgesloten, blijft ie ook wel een tijdje stijf. Het topje van z’n penis, de eikel, is net zo gevoelig als de clitoris van de vrouw. Door zijn piemel te masseren, kan een jongen klaarkomen. Ook hij voelt bij een orgasme zijn bekkenbodemspieren samentrekken. Op dat moment krijgt hij ook een zaadlozing. Het sperma komt dan in golfjes naar buiten. Dit duurt een paar seconden.

Uitstellen orgasme
Mannen komen meestal sneller klaar dan vrouwen. Soms zelfs een beetje te snel. Bijvoorbeeld als jullie nog helemaal aangekleed staan te zoenen. Dat is meestal niet de bedoeling. Daarom kan hij proberen het orgasme zo lang mogelijk uit te stellen. Door te denken aan totaal andere dingen: bijvoorbeeld een koude douche of het schoonmaken van zijn scooter. Op deze manier kan hij er ook voor zorgen dat jullie tegelijk kunnen klaarkomen.  

Trainen
Het orgasme bestaat dus uit het samentrekken van je bekkenbodemspieren. Je kunt deze spieren trainen om nog een intenser orgasme te krijgen. Als je tijdens het plassen even stopt en dan weer doorgaat, weet je waar deze spieren zitten. Span en ontspan deze spier een aantal keer, zonder een andere spier te gebruiken. Oefen dit een paar keer per dag, maar liever niet tijdens het plassen want dan kan er urine in je urineleider achterblijven waardoor je een blaasontsteking kunt krijgen. Je kunt de oefening doen waar je maar wilt. Niemand ziet of merkt er iets van. Ook je vriendje kan zijn spieren op die manier trainen om meer controle te krijgen over zijn orgasme.

Goede sfeer
Om een orgasme te krijgen, moet je jezelf helemaal laten gaan. Je moet je dus erg op je gemak voelen bij deze jongen en je moet het ook echt willen. Als je daar zeker van bent, zorg dan voor een ontspannen sfeer. Leg zachte kussens op de grond, steek een aantal kaarsjes aan en zet een romantisch muziekje op. Relax en geniet!