meubels verven verf meubel

Het verven van een houten meubel doe je zo

Als jij je slaapkamer wat op wil vrolijken, kun je bijvoorbeeld je meubels gaan verven en je bed een andere kleur geven. Je kunt de verf natuurlijk ook inzetten voor het schilderen van je kledingkast, bureau of muren.

Ready om je kamer te pimpen? Koop dan je verf alvast bij een online verfwinkel. Als je een houten meubel wil verven, kun je bijvoorbeeld Wijzonol Aqua Zijdeglans gebruiken. Hoe je de verf precies gebruikt, lees je in het onderstaande stappenplan.

Maak het meubel schoon

Het is van belang dat je eerst de ondergrond goed schoonmaakt voordat je begint met het verven. Bij een meubel van hout kun je dit doen met behulp van wat lauw water en een beetje ontvetter. Hierdoor zal de verf goed hechten op het hout zodra je gaat verven. Ook is het verstandig om de handgreepjes van het meubel te verwijderen als dat mogelijk is. Dit zal ervoor zorgen dat je deze niet hoeft af te plakken. Ook moet je het meubel opschuren en de beschadigingen wegwerken met houtvuller.

Doe ook deze quiz: Ontwerp een slaapkamer en wij vertellen je op welke Disney prinses jij lijkt

Verf het meubel met grondverf

Vervolgens kun je beginnen met het verven van het meubel. Dit moet je eerst doen met grondverf. Op de grote oppervlaktes kun je dit doen met een roller, terwijl je de smalle randen van het meubel juist moet verven met een kwast. Doe dit van boven naar beneden, hierdoor zul je geen last hebben van zakkers. Nadat je de grondverf hebt aangebracht, moet je het goed laten drogen. Vervolgens schuur je het licht op met schuurpapier, dit zorgt ervoor dat je de oneffenheden wegwerkt. 

Lees ook: Deze schattige vetplanten mogen niet ontbreken in je slaapkamer

Verf het meubel met houtlak

Daarna kun je daadwerkelijk beginnen met het verven van het houten meubel. Dat doe je met houtlak. Ook hierbij moet je de laag weer aanbrengen met de kwast en roller. In principe doe je dit op precies dezelfde manier als bij de grondverf. Als je nog niet tevreden bent met het resultaat kun je ervoor kiezen om nog een laag houtlak aan te brengen op het meubel. Hierdoor zul je de kleurverschillen wegwerken en zorg je er ook voor dat de verf goed dekt. 

Welk meubel ga jij pimpen?

Beeld: ozgurcankaya, Getty Images / partnerbijdrage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen