Denkt een jongen nou echt de héle dag alleen maar aan seks? En is hij nou echt zelfverzekerder dan jij als het om seks gaat? Hier lees je hoe hij écht over seks denkt!

Fabel: hij wil meteen het bed met je induiken
Feit: Als hij een mooi meisje ziet, kunnen zijn hormonen op hol slaan. Maar dat betekent nog niet dat hij meteen met haar naar bed wil. Ook als hij plotseling een erectie krijgt, betekent dit niet automatisch dat hij seks wil. Hij kan namelijk ook een erectie krijgen als reactie op angst of spanning, dus dat hoeft helemaal niks met seksuele opwinding te maken te hebben. Jongens vinden het meestal net als meisjes juist heel fijn als er een vertrouwensband is voordat ze met een meisje naar bed gaan.

Fabel: als het om seks gaat, is hij veel zelfverzekerder dan jij
Feit: bij zijn vrienden hangt hij graag de stoere guy uit, maar laat je daardoor niet misleiden. Hij is net zo onzeker als jij, vooral voor de eerste keer. Hij is superbang dat hij zal falen en dat hij het niet goed doet of te snel klaarkomt… Het líjkt alsof hij heel zelfverzekerd is, maar dat komt doordat jongens minder snel over hun angsten durven te praten dan meisjes.

Fabel: hij praat niet graag met jou over seks
Feit: eigenlijk wil hij dolgraag met jou over seks praten, maar hij vindt het lastig om over het onderwerp te beginnen. Met zijn vrienden praat hij wel over mooie vrouwen en seks in het algemeen, maar écht over seks praten met een meisje is toch anders. In elk geval is het niet verkeerd als jij over het onderwerp begint: hij zal zich ontzettend opgelucht voelen!

Fabel: hij denkt altijd aan seks
Feit: wanneer een jongen in de puberteit komt, zo tussen de 12 en 15 jaar, gieren de hormonen door zijn lijf. Het lichaam produceert dan vooral meer van het hormoon testosteron. Dit hormoon roept verlangens op en zorgt voor een erectie, en dat beïnvloedt natuurlijk weer zijn gedachten en gevoelens. Het klopt dan ook dat hij vaak aan seks denkt, maar echt niet de hele dag!

Lees ook: alles wat je moet weten over de eerste keer

Fabel: hij heeft zijn geslachtsdeel niet onder controle
Feit: bij jongens gebeuren in de puberteit wel eens dingen die ze liever meteen willen vergeten. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat hij in het zwembad of natte droom heeft. Een jongen krijgt dan een zaadlozing terwijl hij slaapt. Gelukkig voor hem is dit maar tijdelijk, want als hij ouder wordt zal hij zijn penis steeds meer onder controle hebben.

Fabel: hij heeft geen complexen
Feit: als jij weer eens baalt van je maandelijkse ongemakje, denk je vast wel eens dat het leven van een jongen een stuk zorgelozer is. Maar niets is minder waar: hij heeft wel degelijk problemen. Wanneer een jongen snel groeit, is hij bijvoorbeeld dunner dan hij zou willen. En dan kost het tijd voordat het lichaam de juiste verhoudingen aanneemt. Ook de grootte en de vorm van zijn penis zijn erg belangrijk. Hij heeft zijn penis vast wel een keer opgemeten. Zoals jij bezig bent met je borsten, is hij bezig met zijn geslachtsdeel.

Fabel: hij praat uitvoerig met zijn vrienden over zijn seksleven
Feit: inderdaad, hij praat graag met zijn vrienden over seks en mooie meisjes, maar de intieme details houdt hij voor zich. De gesprekken met zijn vrienden blijven dus oppervlakkig. En dat is maar goed ook!

Lees ook: 8 redenen waarom de eerste keer seks een beetje tegen kan vallen