Mijn vriend en ik zijn echt helemaal verliefd op elkaar. Daar is niks mis mee. Toch voel ik me onzeker over onze relatie. Volgens mij is hij namelijk ook nog gek op zijn ex-vriendin.

Zij trouwens ook op hem. Terwijl zij toch ook al een jaar een andere vriend heeft en zelfs met hem gaat samenwonen. Mijn vriend en zijn ex bellen en sms-en bijna elke dag met elkaar en soms spreken ze in de kroeg af om elkaar weer eens te zien. Dan ben ik zo boos. Ik heb er al een paar keer flink ruzie over gemaakt. Mijn vriend snapt niet waar ik mij druk over maak. ‘Ga dan gewoon gezellig mee,’ zegt hij. Dat heb ik ook wel eens gedaan maar dan voel ik me het vijfde wiel aan de wagen. Ze praten alleen maar met elkaar. Is het nou zo gek dat ik daar boos over word? Lydia (18)

Soms heb je geluk. Dan kan verliefdheid uitgroeien tot een diepe vriendschap. Zoals jij het beschrijft, is dat bij jouw vriend en zijn ex het geval. Ze kennen elkaar door en door, ze weten dat ze goed met elkaar kunnen praten en hebben daar dus duidelijk af en toe behoefte aan. Daar hoef je verder niets achter te zoeken. Het is toch al een heel goed teken dat je vriend je vraagt mee te gaan als zij elkaar ontmoeten. Het zou moeilijker worden als een van de twee nog wel andere gevoelens koestert. Als dat het geval zou zijn, merk je dat wel. Probeer niet te bezitterig te zijn. Een goede relatie is gebaseerd op vertrouwen in elkaar en dan mag je elkaar best een beetje vrijlaten.