Ik heb sinds twee maanden en één week een vriendje. Mijn hartsvriendin zit bij hem in de klas. Ze hebben nu heel erge ruzie, maar het lijkt net of het allemaal door mij komt!

Ik moest van hem kiezen met wie ik om wou blijven gaan. Mijn vriendje zei: ‘Je mag kiezen: of je maakt het uit met mij en je gaat met haar om, of je gaat niet meer met haar om en je blijft gewoon van mij’. Ik zei toen: ‘Ik kan niet kiezen, ik weet niet wat ik moet doen, waarom moet ik moet kiezen? Ik wil jou en mijn vriendin niet kwijt’. Toen zei hij: ‘Oké, je mag met haar om blijven gaan maar dan nooit waar ik bij ben’. Ik zei: ‘Dat is goed’. Maar toen ging ik mijn hartsvriendin naar school brengen en kwam ik mijn vriend en zijn vrienden tegen. Toen begonnen ze te dreigen dat ze haar zouden slaan en dat ze moet uitkijken en zo. Dat zeiden ze allemaal tegen mij en daar kon ik echt niet tegen. Ik hou ontzettend veel van mijn vriend, maar hij moet niet mijn vriendinnen en vrienden slaan. Ik weet nu niet wat ik moet doen. Ik wil ze allebei niet kwijt!!! Anoniem

Leuk vriendje heb jij! Hij vertelt je heel duidelijk wat je van hem mag doen en wat niet en hij verbiedt je om met je beste vriendin om te gaan. Hij bedreigt haar zelfs! Vind je dat zelf normaal? Een jongen die zo overheersend is, die zo duidelijk jouw leven wil bepalen, verdient het niet om jouw liefde te krijgen. Hij is héél erg verkeerd bezig. Jij hebt jouw eigen leven en daar mag hij, als hij lief is, een plekje in krijgen. Maar hij mag nóóit de zeggenschap krijgen over wat jij doet en wie jouw vrienden zijn. Het begint met je vriendin met wie je niet meer mag omgaan; gaat hij je straks ook vertellen welke kleren je aan moet trekken, met wie je mag praten en op welke dagen je naar school gaat? Vertel hem dus heel duidelijk dat hij niet de baas is over jouw leven en dat je zélf bepaalt met wie je omgaat. Als hij daar niet mee akkoord gaat, dan zit er nog maar één ding op: kappen!!! Aan zo’n jongen heb je helemaal niets!