Huiswerk maken gaat het beste op een bureau dat netjes is opgeruimd. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nu de stapels leerwerk en opdrachten weer binnenstromen, is het moeilijk om de boel op orde te houden. Wij geven je wat tips om je bureau op te ruimen en netjes te houden.

Verdwaalde items
Er liggen vast wel dingen op je bureau die je daar helemaal niet nodig hebt. Een paar oorbellen, een lipgloss. Deze spullen gebruik je eigenlijk nooit als je aan je bureau zit, dus zoek er voor je gaat opruimen eerst een ander plekje voor.

Oude spullen
Waar moet je beginnen met opruimen? Kijk eerst eens naar wat er allemaal op je bureau ligt. Daar zitten vast wel wat oude spullen tussen. Aantekeningen van vorig jaar, tijdschriften die je allang uit hebt… Als je die weggooit, krijg je weer plek voor nieuwe dingen.

Alles zijn eigen plek
Waar ligt je wiskundeboek? Gewoon, op de plek waar hij altijd ligt! Want als je alles een eigen plekje geeft, hoef je niks meer te zoeken. Dus boeken gaan op je boekenplank, pennen gaan in een pennenbakje en voor je losse blaadjes met aantekeningen koop je een opbergrekje. Bijvoorbeeld dat leuke roze exemplaar dat nu in Girlz! staat!

Terugleggen
Als alles zijn eigen plekje heeft, moet je het natuurlijk ook wel daar terugleggen. Probeer er een gewoonte van te maken. Als je ergens mee klaar bent, leg je het gelijk weer op de goede plek.

Niet eten
Tijdens je huiswerk heb je misschien zin om even een lekkere zak chips open te trekken. Niet doen, want zo wordt je bureau al snel een rommeltje. Lege zakjes en chipskruimels maken het er niet netter op. Probeer dus te wachten met eten tot je klaar bent met je huiswerk. Meteen een goede reden om het op tijd af te krijgen!

Weggooien
Zorg voor een prullenbakje naast je bureau. Dan hoef je niet op te staan om al je kladjes en lege pennen weg te gooien. Superhandig!

Kijk in de nieuwe Girlz! voor leuke spulletjes voor je bureau.
Β