Je kamer opruimen is niet het leukste werkje dat er bestaat. Toch is het fijner om in een opgeruimde kamer te zijn. Zorg daarom dat je kamer gewoon netjes blijft, dan houd je tijd over voor leukere dingen! Hoe doe je dat? Check deze tips.

Maak je bed op
Als je ’s ochtends uit je bed komt, kun je je bed het beste meteen weer even opmaken. Dat hoeft niet veel werk te zijn. Zorg dat je deken netjes over je bed ligt en leg je kussen recht. Je zult zien dat dit al meteen een stuk netter staat.

Houd het bij
Als je misschien 1 keer per maand je kamer opruimt, kost dat veel werk. Maar wanneer je eens per week even de tijd neemt om op te ruimen, ben je waarschijnlijk zo klaar! Probeer dus 1 keer in de week een halfuurtje in te plannen waarin je alle kleine prulletjes opruimt, afstoft etc. Zet daarbij een paar fijne songs op en je bent zo klaar!

Plan je outfit
O nee, je hebt vanavond een date, maar nog geen outfit! Dan trek je waarschijnlijk alles uit de kast om het perfecte setje samen te stellen. Misschien is het een beter idee om daar van tevoren over na te denken. Wat wil je aantrekken? Weet je nog waar dat leuke jurkje ligt? Zit je jeans niet toevallig in de was? Als je daar alvast over nadenkt, hoef je niet in paniek je hele garderobe uit je kast te trekken.

Weggooien
Is er geen orde meer in je kast te krijgen? Dan is het toch tijd om wat kleding weg te doen. Haal alles uit je kast en stel jezelf bij ieder kledingstuk vragen als: ‘Pas ik dit eigenlijk nog wel?’, ‘Kan ik het ergens mee combineren?’ en ‘Wanneer ga ik dit aantrekken?’. Zo kom je er vanzelf achter of het niet tijd is om het kledingstuk weg te doen. Misschien kun je er nog iemand anders blij mee maken?

Leg je spullen terug
Als je iets hebt gepakt, leg het dan ook weer daar terug. Dat klinkt misschien logisch, maar let maar eens op hoe vaak je een boek uit je kast pakt en hem vervolgens ergens op je bed laat slingeren. Terwijl het natuurlijk een kleine moeite is om hem weer terug in de kast te zetten. Probeer er een gewoonte van te maken om de spullen die je even niet gebruikt, weer terug te zetten op hun vaste plek. Het kost weinig tijd en scheelt veel opruimwerk!

Herinneringen
Dat lieve verjaardagskaartje van je BFF, het bioscoopkaartje van de film waar je op je eerste date naartoe ging. Het zijn dingen die je graag wilt bewaren, maar waar doe je dat? Koop een mooie opbergdoos (of versier er zelf 1!) en stop deze vol met al die kleine dingetjes waar je herinneringen aan hebt. Haal de doos eens per jaar leeg om te kijken of je alles echt nog wel wilt houden, of gewoon om herinneringen op te halen.