Zat jij vroeger ook altijd voor de tv geplakt als Het Huis Anubis kwam? Dan ken je de bitchy Anastacia vast nog wel. Maarre… wat heeft actrice Sanne-Samina daarna eigenlijk gedaan? Je leest ’t hier!

Hoe ben je bij Het Huis Anubis terechtgekomen?
Toen ik twintig was, deed ik de studie om docent drama te worden. Omdat al mijn klasgenoten zich hadden ingeschreven bij een castingbureau, deed ik dat ook maar. Daarvan kreeg ik toen de auditieoproep voor Anubis. Ik ging er vooral naartoe omdat het me leerzaam leek om een keer echt auditie te doen, maar vier rondes en een halfjaar later had ik de rol van Anastacia!
 
Wat is je beste herinnering aan je tijd bij Anubis?
De gezelligheid op de set! We werden vaak al om 5.30 uur opgehaald en maakten dan heel lange dagen. Doordat we zo veel samen waren, werden we ook echt vrienden. Met Jennifer (Sterre) ben ik nog steeds bevriend.

Lees ook: Zo zien de acteurs van Het Huis Anubis er nu uit

En blunderden jullie ook wel eens op de set?
De grootste blunder die ik me kan herinneren is met Juliann (Marcel). Hij moest naar binnen komen rennen door een deur met glas erin. Doordat hij hem iets te hard dichtsloeg, ging al dat glas kapot. Later hebben we het nog eens teruggekeken in slow motion. Het zag er echt supervet uit!

Kreeg je leuke reacties op Anubis?
Nou, ik speelde natuurlijk wel de bitch. Ik kreeg dus heel veel brieven van kinderen die boos op mij waren. Gelukkig kwamen er ook veel berichtjes van kids die mij wel leuk vonden.

Na een paar jaar ben je gestopt met Anubis. Ben je wel blijven acteren?
Ja! Voor Anubis deed ik de opleiding tot docent, maar op de set ontdekte ik dat ik het echt heel leuk vond om te acteren. Ik had daar alleen niet zo heel veel ervaring in, dus ik had ook vaak het idee dat ik niet zo goed wist wat ik aan het doen was, haha. Daarom ben ik na een paar jaar gestopt met Anubis en naar de toneelschool in Maastricht gegaan. Nu ben ik actrice en speel ik vooral in toneelstukken.

Als er een nieuwe serie van Het Huis Anubis komt, ben jij er dan bij?
Haha, dat denk ik niet. Ik was superjong toen ik Het Huis Anubis deed. Toen was het één groot avontuur en ik heb echt heel veel lol gehad en geleerd, maar inmiddels heb ik heel veel andere dingen gedaan en past een serie als Het Huis Anubis niet meer zo bij me. Maar wie weet zie je me nog wel eens terug in een andere tv-serie!

Lees ook: Welke kindsterren zijn dit?