Mijn beste vriendin gaat op dit moment door een heel moeilijke tijd. Haar moeder is ernstig ziek en het lijkt er op dat ze aan deze ziekte gaat overlijden. Ik zou mijn vriendin heel graag willen helpen, maar ik weet niet hoe.

Wat moet ik tegen haar zeggen of doen om haar te kunnen helpen? En wat als ze me belt om te zeggen dat haar moeder dood is? Vriendin

Je bént er al voor je vriendin. Je maakt je zorgen om haar, je schrijft deze brief… Meer kun je eigenlijk niet doen. Wees lief voor haar en toon begrip als ze boos, verdrietig of juist ongewoon vrolijk is. Doe leuke dingen met haar. Dat zorgt voor een beetje afleiding. En als ze behoefte heeft aan een beetje rust, laat haar dan gewoon even gaan. Het is vreselijk wat er op dit moment gebeurt, maar bij jou kan ze uithuilen en zichzelf zijn. Bij jou hoeft ze zich niet groter of sterker voor te doen dan ze in werkelijkheid is. En dat is het beste wat je je in zo’n situatie kunt wensen. Doe gewoon wat je hart je ingeeft, ook op het moment dat ze belt om te vertellen dat haar moeder is overleden. Als je vanuit je hart reageert, kun je niets fout doen!