Ik ben een meisje van 17 jaar. Ik heb een hele lieve vriend van 18 jaar. Hij heeft nu een moeilijke tijd en ik zou hem graag helpen, maar ik weet niet hoe. Zijn moeder heeft kanker en ze kunnen haar niet meer helpen.

Ze kunnen het nog uitstellen, maar binnenkort zal ze overlijden. Mijn vriend houdt zich groot, maar zit er natuurlijk heel erg mee. Ook heeft hij een broertje dat achterloopt en dat broertje begrijpt het allemaal niet. Wat kan ik tegen mijn vriend zeggen of doen zodat ik hem help? En wat als hij me opbelt en zegt dat zijn moeder is overleden? Ramona

Je bรฉnt er al voor hem, je maakt je zorgen om hem, je schrijft deze brief… Meer kun je eigenlijk niet doen. Wees lief voor hem. Gun hem zijn verdrietige, boze en vrolijke buien. Doe leuke dingen met hem als hij daar behoefte aan heeft en laat hem met rust als hij even niets wil. Huil met hem mee als je dat wilt of probeer hem op te vrolijken en sleur hem uit deze rotsituatie als hij aangeeft dat hij daar zin in heeft. Het is vreselijk wat er op dit moment gebeurt, maar bij jou kan hij uithuilen en zichzelf zijn. Hij hoeft zich bij jou niet groter voor te doen dan hij in werkelijkheid is. En dat is het beste wat iemand zich in zoโ€™n situatie kan wensen. Doe gewoon wat je hart je ingeeft, ook op het moment dat hij belt om te vertellen dat zijn moeder is overleden. Als je vanuit je hart reageert, kun je niets fout doen!