zorgverzekering

Hoe kun je je zorgverzekering afsluiten als je 18 bent geworden?

Stond jij altijd op de zorgverzekering van je ouders ingeschreven en hoefde je daar dus nooit zelf iets voor te regelen of betalen? Superfijn natuurlijk, maar je moet wel zelf een zorgverzekering afsluiten als je 18 bent geworden.

Je bent vanaf dat moment namelijk officieel volwassen (volgens de wet althans) en moet dan je eigen zorgverzekering hebben. Deze moet op jouw eigen naam worden afgesloten, en ongeacht of je ouders deze alsnog voor je betalen of niet moet jij de verzekerde persoon zijn, en niet je ouders. Als je het zelf moet betalen dan is het aan te raden om de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten. Deze kun je gemakkelijk vinden via diverse vergelijking-websites.

Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering?

Moet jij straks ook je eigen zorgverzekering afsluiten als je 18 bent geworden? Dan is het slim om er in ieder geval voor te zorgen dat je zo min mogelijk premie gaat betalen per maand. Online al die zorgverzekeringen vergelijken is dus aan te raden, want zo weet je zeker dat je maandelijkse lasten zo laag mogelijk worden. De goedkoopste zorgverzekering is voor iedereen een andere. Als jij bijvoorbeeld student bent dan gelden voor jou andere regels. Een studentenzorgverzekering is in bijna alle gevallen goedkoper dan een normale. Dit doen verzekeringsmaatschappijen om je financieel te steunen, want het is al duur genoeg om student te zijn. 

Geld besparen als student

Online vergelijken en zo de goedkoopste zorgverzekering afsluiten is een van de makkelijkste manieren om geld te besparen als student. Je kunt zo tot wel €15 per maand besparen, handig! 

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen