Natuurlijk kun je nooit te veel vrienden hebben. Maar soms klikt het opeens niet meer zo tussen jou en die ene friend. Moet je haar duidelijk maken dat je liever niet meer met haar omgaat? En hoe doe je dat?

Wees eerlijk
Als jij je stoort aan het gedrag van een friend, zeg het dan eerst tegen haar! Misschien heeft ze het zelf niet eens door. Geef haar nog een kans om haar gedrag te veranderen. Doet ze dat niet, dan kun je haar altijd nog zeggen dat je liever wat afstand neemt, omdat je haar gedrag niet erg leuk vindt.

Lees ook: What to do? – Mijn BFF is veranderd

Ga niet roddelen
Ook al vind je haar op dit moment niet zo tof, ooit was ze je friend. Het zou zonde zijn om op een vervelende manier een einde te maken aan deze vriendschap. Ga dus niet klagen bij andere friends over wat zij heeft gedaan. Vertel eerst aan haar zelf dat je het niet leuk vindt wat ze heeft gezegd/gedaan.

Laat het verwateren
Heeft ze niet zoveel tijd meer voor je? Doe dan niet teveel moeite om nog plannen met haar te maken. Je hoeft haar natuurlijk niet te negeren, maar als je niet meer voorstelt om iets te gaan doen samen, zul je snel merken dat je elkaar minder vaak ziet. Zo kun jij je tijd en aandacht steken in andere friends.

Geef haar een 2e kans
Je friend heeft iets gedaan wat echt niet kan. Ze heeft gezoend met je BF of nare roddels over je verteld. Daarom wil je haar liever niet meer zien. Maar is wat ze heeft gedaan wel echt zo erg? Denk eens goed na of je haar echt niet kunt vergeven. Wie weet ben je straks wel heel blij dat ze nog steeds je friend is!