meidenkamer slaapkamer

Hoe maak je van jouw kamer een echte meidenkamer?

Als je naar de middelbare gaat, wordt het tijd om van jouw kinderkamer een echte meidenkamer te maken. Je zal wat minder spelen met je vriendinnen en wat meer aan je huiswerk zitten. Je kamer kan dus wel een opfrisbeurt gebruiken. Maar waar moet je dan allemaal aan denken?

Wat mag niet ontbreken in een echte meidenkamer?

Een bed!

In een echte meidenkamer hoort natuurlijk een goed bed te staan. Als jij naar de middelbare gaat, heb je je nachtrust nodig. Je hoeft dan heus niet een compleet nieuw bed aan te schaffen, een nieuw matras kopen, dat helemaal is aan te passen aan jouw lijf is altijd een goed idee. Wist je dat je je matras zo’n beetje eens in de 5 tot 10 jaar moet vervangen? Is je matras op zich nog prima, maar ligt het niet helemaal meer fijn? Dan zou je ook een topper kunnen aanschaffen voor op je bestaande matras. Dat zal een groot verschil maken.

Je bed zelf kan je misschien een ander kleurtje geven of eens op een andere plek zetten. En wat denk je van een mooi nieuw dekbedovertrek?

Een kledingkast!

Je kleding wil je natuurlijk op je eigen kamer hebben. Dus als je er de ruimte voor hebt, zet dan een kledingkast neer waarin je al je outfits kwijt kunt. Het is altijd een goed idee om op één van de deuren van je kledingkast een grote spiegel te hangen. Dan kun je goed zien of de outfit van jouw keuze helemaal goed is!

Lees ook: Deze duurzame musthaves wil je in je kast hebben hangen

Een make-up hoekje met een spiegeltje!

Wil je net lekker gaan tutten in de badkamer, staat je kleine broertje of je grote zus op de deur te bonken dat ze erbij willen. Om dat te voorkomen kun je een klein hoekje van je kamer zo indelen dat je er goed je make-up kunt opdoen. Het is natuurlijk belangrijk dat er goed licht is in dat hoekje én een goede spiegel. Vergeet je er ook niet een prullenbakje neer te zetten voor al je wattenschijfjes?

Een bureau met een bureaustoel!

Je wilt er misschien liever niet aan denken, maar er zal ook huiswerk gemaakt moeten worden in jouw kamer. En dus kun je er maar beter voor zorgen dat je fijn kunt zitten. Een bureau met een goede bureaustoel zijn onmisbaar. Als je slim bent, zorg je dat bij het bureau een stopcontact is, zo kun je je laptop direct opladen. En wat denk je van een kastje voor je boeken? Natuurlijk kun je deze op een plank kwijt, maar als je ze in een kastje doet als je huiswerk af is, dan zijn ze lekker opgeruimd.

Beeld: Matt Sleeps / Bron: Partnerbijdrage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen