Wat is er nu leuker dan een onvergetelijk feest met al je vrienden? Wij kunnen niets bedenken! Dus weet jij nog niet wat je gaat doen in de herfstvakantie? Organiseer dan een supergaaf feest! Wij geven de tips.

Organiseer het samen met iemand
In je eentje een feest organiseren is heel erg veel werk en ook lang niet zo leuk als met z’n tweeën of een klein groepje. Dus vraag je BFF of ze samen met jou deze vakantie een feest wil geven. Nu hebben jullie dubbel zoveel ideeën en dubbel zoveel lol tijdens het organiseren.

Toestemming vragen
Natuurlijk kunnen jullie niet ongevraagd je eigen huis afhuren of het huis van je vriendin. Vraag eerst je ouders om toestemming voordat je het hele feest al gepland hebt. Beslis of je het bij jou thuis wilt houden of bij je vriendin en maak afspraken met jullie ouders, zodat je niet met unhappy ouders zit opgescheept na het feest.

Thema
Bedenk een leuk thema voor jullie feest! Kies voor een feestje waarbij iedereen superfout verkleed moet of ga voor een chique black & white party. Het ziet er heel leuk uit als iedereen verkleed is en iedereen is dan vanzelf al in de feeststemming.

Vraag al je vrienden!
Zodra je een datum en thema hebt vastgesteld, kun je al je vrienden en klasgenoten een bericht sturen dat jullie een knalfeest gaan geven. Maar vergeet niet om op Facebook de uitnodiging privé te maken! Of maak een echte officiële uitnodiging en stuur hem op de post! Hartstikke leuk om te maken én te krijgen.

Boodschappen
Een feest is niet compleet zonder versiering en heel veel lekkers. Haal de leukste feestartikelen en laat het huis er supergezellig uitzien. Leuke slingers, ballonnen en nog meer gekke dingetjes die passen bij het thema maken het feest helemaal af. Ook is het natuurlijk belangrijk om te denken aan het eten en drinken. Haal genoeg drinken voor je gasten en vergeet niet de bekers! Verder kun je zelf lekkere hapjes of een taart maken en zet je gewoon wat bakjes neer met chips en nootjes.

Muziek
Er moet natuurlijk flink gedanst worden op jullie feestje. Maak een playlist met de leukste dansliedjes en gooi er stiekem ook een schuifelnummer doorheen. Zo hebben jullie een mooi excuus om met de leukste boys van het feest te dansen!

Outfit
Als echte gastvrouwen moeten jullie er natuurlijk tiptop uitzien! Ga dus lekker shoppen voor een mooie outfit. Want hé, je geeft maar 1 keer het leukste feest ooit!

Ready to party!
Jaaa, het is eindelijk zover! De avond van het feest is aangebroken. Jullie zien er fantastisch uit, alles staat klaar en alle gasten zijn gearriveerd. Geniet van jullie gave feest en ga helemaal uit je dak. En vergeet niet alles netjes op te ruimen, want dat hoort er helaas ook bij…

Test: Ben jij een feestbeest of een huismus?