auto vakantie

Hoe regel ik een huurauto op mijn vakantieadres in het buitenland?

Heb jij al vakantieplannen gemaakt? Zo ja, dan heb je vast al het nodige geregeld. Een leuk hotel of een gezellig appartement waar je met je familie of met een groep vrienden gezellig vakantie gaat vieren. Natuurlijk wil je ook wat van de omgeving zien als je met vakantie bent. Je kunt immers niet thuis komen met alleen maar foto’s van rond het zwembad. Voor je dagtrips is een huurauto natuurlijk een perfecte uitkomst. Die regel je heel gemakkelijk vanuit Nederland voordat je in het vliegtuig stapt.

Op iedere vakantiebestemming kun je vanuit Nederland een huurauto regelen

Het is vandaag de dag een koud kunstje om al voordat je vertrekt voor je vakantie een auto te huren op je aankomstbestemming. Als je dat doet, hoef je niets meer te regelen als je uit het vliegtuig stapt. Je haalt je bagage op en bij de balie van de verhuurder laat je je bevestiging zien en je krijgt meteen de sleutel van je huurauto mee. Niet lang daarna ben je op weg naar je hotel of appartement. Vaak huur je een auto met onbeperkt aantal kilometers. Je moet natuurlijk wel zelf tanken, maar in de meeste gevallen kun je ook gebruik maken van gunstige brandstoftarieven door middel van een tankpas die je bij je auto krijgt.

Genieten op Ibiza met een huurauto

Houd jij van zon, zee en strand? Dan is Ibiza of één van de andere Canarische Eilanden een prima vakantiebestemming. Een auto huren op Ibiza doe je natuurlijk vanuit Nederland. Tijdens je vakantie kun je onbezorgd het eiland rond toeren om bijvoorbeeld leuke restaurantjes en clubs te bezoeken. Ook brengt je huurauto je zonder problemen naar de mooiste plekken van het eiland. Zo kun je er een veelzijdige vakantie van maken en lig je niet alle dagen onder een parasol aan het zwembad.

Zo vind je een goedkope huurauto

Als je voor je vakantie een auto wilt huren, dan wil je daar natuurlijk niet te veel voor betalen. Zoek en vind je huurauto via EasyTerra en je weet zeker dat je een auto kunt huren voor een scherpe prijs. Voer je vakantiebestemming in en de periode dat je daar verblijft. Je kunt zelfs het tijdstip ingeven waarop je ongeveer arriveert, en ook het tijdstip op de dag van vertrek dat je de auto weer wilt inleveren. Vervolgens krijg je een overzicht te zien van beschikbare auto’s en de bijbehorende prijzen. Je kunt filters toepassen om snel te vinden wat je zoekt. Kies bijvoorbeeld voor een auto met navigatiesysteem of voor een comfortabele middenklasser.

Snel online je huurauto regelen

Als je je ideale huurauto online hebt gevonden dan kun je deze direct reserveren. Houd er daarbij rekening mee dat verhuurbedrijven doorgaans een minimumleeftijd van de bestuurder eisen die meestal boven de 21 jaar ligt. Uiteraard moet je beschikken over een geldig rijbewijs. Je kunt een huurauto in de meeste gevallen alleen betalen met een creditcard. Dit mag geen prepaid card zijn. Zorg ervoor dat je bij het afhalen van de huurauto deze creditcard bij je hebt. Hierop wordt de borgsom gereserveerd. De borg krijg je terug als je de auto zonder schade weer inlevert.

*Dit artikel is in samenwerking met EasyTerra

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen