De zomer staat voor de deur en dat betekent dat je zeeën van tijd hebt om te relaxen én om geld te verdienen. Maar hoe vind je een leuke bijbaan? Lees hier wat handige tips.

#1. Bedenk wat je wilt
Als girly girl wil jij waarschijnlijk niet achter op de vuilniswagen staan, en als hondenhater ben je niet op zoek naar een bijbaantje bij de uitlaatservice. Bedenk daarom eerst waar je graag zou willen werken.

#2. Via via
Hebben je vriendinnen al een bijbaan? Vraag ze eens of ze nog mensen nodig hebben! De meeste girls vinden hun baan namelijk via via. En zeg nou zelf, wat is er leuker dan samenwerken met je beste vriendin?

#3. Twitter
Waarom van de bank komen voor het strikt noodzakelijk is? Veel bedrijven laten op Twitter weten dat ze personeel zoeken. Zorg er dus voor dat je alle leuke bedrijven volgt.

Doe ook de test: Welk bijbaantje past bij jou?

#4. Posters hoppen in de stad
Helaas zijn moderne communicatiemiddelen als Twitter bij veel winkels nog steeds onbekend. Winkeliers hangen vaak gewoon een A4’tje achter het raam dat ze personeel zoeken. Als je graag in een winkel wilt werken, is het dus een goed idee om een uitgebreide shopsessie te plannen. Tijdens het passen door kun je dan mooi overal een sollicitatieformulier ophalen. 

#5. Schrijf je in bij een bureau
Je hoeft het solliciteren niet helemaal alleen te doen. Veel uitzendbureaus zoeken in de zomer personeel. Vaak is een cv opsturen genoeg om je aan te melden.

Lees ook: Sollicitatietips

#6. Zorg ervoor dat je professioneel overkomt
Voor sommige baantjes hoef je alleen een formuliertje in te vullen, maar voor andere zul je een echte sollicitatiebrief moeten schrijven. Zorg er in dat geval voor dat je brief en e-mailadres professioneel overkomen. Iemand die een brief vol spelfouten verstuurd vanaf een e-mailadres met hot_girl97 zal minder snel worden aangenomen dan iemand die zich professioneel opstelt. Veel werkgevers kijken ook op social media, dus die ene foto waarop je twee middelvingers opsteekt, kun je beter even weghalen.

#7. Begin een eigen bedrijfje
Misschien kun jij supergoed sieraden maken of ben je heel goed in een andere hobby waarmee je geld kunt verdienen. In dat geval kun je ook een eigen bedrijfje beginnen. Dat is niet alleen heel stoer, maar ook superslim, want je wordt dan beter in iets waar je later graag je werk van wilt maken. Hallo mooi cv! Reken er wel op dat je de eerste tijd nog niet zo veel verdient, klanten moeten je tenslotte nog leren kennen.