Iedereen heeft weleens dagen waarop je je niet helemaal happy voelt. Zo voelen je vriendinnen zich soms ook. Misschien is het net uit met haar boyfriend of gaan haar ouders scheiden. Je wilt je vriendin niet down zien en wilt haar opvrolijken! Maar hoe? Wij geven tips!

Tip 1: ga naar buiten!
Zoek de buitenlucht op en maak een lange wandeling. Daglicht maakt je vrolijk en is bovendien ook gezond voor je. Ook komen, door het bewegen, stofjes vrij waardoor je je beter gaat voelen. De wandeling is voor haar het perfecte moment om haar hart te luchten.

Tip 2: een luisterend oor
Laat haar eerst haar verhaal doen. Ze zal het vast fijn vinden om te vertellen wat haar dwarszit. Vertel niet direct wat jij als oplossing ziet of wat zij beter kon doen. Het is nog te vroeg om dat allemaal te zeggen.

Tip 3: afleiding
Een leuke vriendinnendag kan voor afleiding zorgen. Doe iets waardoor zij minder tijd heeft om aan de nare situatie te denken. Een leuke komedie en een bak ijs doet wonderen.

Tip 4: vragen stellen
Het kan zijn dat je vriendin zelf ook nog niet weet waarom dat vervelende gedoe is gebeurd. Je kan haar helpen door voorzichtig vragen te stellen zonder haar het gevoel te geven dat het haar schuld is. Voelt je vriendin zich heel rot om een slecht cijfer? Vraag dan bijvoorbeeld ‘had je het idee dat het goed ging?’. Door open vragen te stellen komt zij misschien erachter wat de oorzaak is.

Tip 5: think positive!
Als je verdrietig bent, zie je alles wat somberder in. Probeer dus positieve punten op te noemen! Hierdoor ziet je friend ook de zonnige kant in. Is ze bijvoorbeeld haar bijbaantje verloren? Vertel haar dat jullie nu eindelijk tijd hebben om dat leuke tripje te maken waar jullie het al weken over hebben. Dat vindt ze vast leuk!

Tip 6: de ultieme oplossing
Wanneer je vriendin haar hart heeft gelucht en alles weer positiever kan inzien, kunnen jullie samen op zoek naar een oplossing. Dit is het moment waarop je wel de lastigere vragen mag stellen. Als ze niet alles vertelt, wordt het moeilijk om een goede oplossing te vinden.

Tip 7: tijd voor wat rust
Het is begrijpelijk als je vriendin niet de hele tijd aan de vervelende situatie wilt denken. Geef haar dus wat ruimte als zij daar behoefte aan heeft.