Allereerst ik vind jullie blad echt top! Hier mijn probleem: ik vind het dragen van een hoofddoek erg fijn. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik voel me fijner met dan zonder hoofddoek. Maar ik ben gewoon Nederlands en katholiek (ik weet eigenlijk niks van de islam).

Is het raar dat ik het fijn vind om dat te doen? Ik heb het aan een vriendin gevraagd en zij zei dat het komt omdat ik onzeker ben (ik ben heel erg gepest). Kunnen jullie me helpen? Ik zit hier echt heel erg mee! PS Is dit helemaal anoniem? Anoniem

Allereerst, je kunt je vraag aan GIRLZ helemaal anoniem stellen. Je krijgt nooit antwoord op je mailadres of in je brievenbus, maar leest jouw brief (als die wordt geselecteerd, want er komt heel veel post binnen) vanzelf in GIRLZ of op de website. En als je dat niet wilt, zetten we daar ook geen naam bij. Nu jouw vraag: een hoofddoek is een teken van een geloofsovertuiging. Net zoals Joodse mannen een keppeltje dragen en veel katholieken een kettinkje met een kruisje om hun hals hebben hangen. Als je dus een hoofddoek gaat dragen, zeg je daarmee dat je moslima bent. En dat ben je niet. Sterker nog, je weet helemaal niks van de islam. Een hoofddoek mag dan nog zo prettig zijn om te dragen, misschien moet je toch op zoek naar een alternatief waarmee je niet meteen een duidelijke statement maakt over wie je bent en wat je gelooft. Denk bijvoorbeeld eens aan een hoedje, of in de winter een muts. Dat geeft hetzelfde ‘beschermde’ gevoel.