Ik ben vrij emotioneel. Als er mensen over mij roddelen, huil ik snel. Vooral in de klas. Als ik mijn naam hoor ga ik me al rot voelen en dan begin ik te huilen.

Gelukkig heb ik meisjes in de pauze die me helpen, echt schatjes. Maar daar gaat het nu niet om. Wat moet ik doen om niet zo snel te huilen? Als ik iemand hoor zeggen: β€˜… is een raar meisje’, dan huil ik al meteen. Wat moet ik doen om dat te stoppen?Β  My

Blijkbaar zit er een groot stuk onzekerheid in jou dat je heel kwetsbaar maakt. Als je wat meer zelfvertrouwen zou hebben, zou je daar waarschijnlijk minder last van hebben. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar zelfvertrouwen is wΓ©l iets dat je kunt leren. Wees om te beginnen aardig voor jezelf en maak eens een lijstje met dingen waar je goed in bent. Als iemand over die dingen iets negatiefs zegt, weet jij dat het niet klopt en hoef je je daar niets van aan te trekken. Probeer je eigen angsten te overwinnen. Doe dingen die je wilt doen en geniet van de overwinningen die je daarmee boekt. Sporten helpt ook vaak bij het vergroten van je zelfvertrouwen. Je verlegt dan telkens je grenzen en elke keer als iets lukt, voelt dat goed. Op die manier draait het leven niet meer om wat anderen zeggen, maar om hoe jij over jezelf denkt. Als jij vindt dat je het goed doet, kunnen anderen je minder snel kwetsen. Je zult zien dat de tranen dan ook veel minder snel tevoorschijn komen.