Elke maand lezen we de problemen met de antwoorden in jullie blad. Nu hebben we alleen zelf een probleem! Vorige week zijn we naar een optreden geweest van onze idolen.

Het was superleuk en we hadden er nog twee gepland waar we al tickets voor hebben. Toen een van ons twee vertelde hoeveel zin zij in het volgende optreden had, zei één van onze moeders dat ze niet meer mocht, terwijl ze zelf ‘ja’ heeft gezegd toen we de tickets wilden bestellen. Nu zegt ze dat ze dat helemaal niet gehoord heeft. De andere smoes is dat we onze idolen te veel als ‘afgoden’ gaan behandelen. We willen nog supergraag en daarom vragen we jullie hulp! Moet één van ons twee stiekem gaan? Moeten we doorzeuren? Er over praten helpt niet, ze weigert alles en doet net of ze niks hoort. Kunnen jullie ons helpen? 2 Wanhopige Meiden!

Tja, moeders die hun poot stijf houden, dat is moeilijk. Stiekem gaan is niet de oplossing, daarmee maak je het probleem veel groter. Doorzeuren? Daarmee maak je haar alleen maar standvastiger in haar besluit. Als ze dan zou toegeven zou ze jullie gezeur ‘belonen’, dus dat zal ze niet snel doen. Probeer eens de hulp van jullie vaders in te schakelen. Die willen nog wel eens een groot hart hebben, zeker als dochters hun mooiste smekende blik laten zien… Jullie hebben per slot van rekening de tickets al betaald en in huis. Het is zonde van het geld om ze niet te gebruiken. En dan maar hopen dat hij voor elkaar krijgt wat jullie niet lukt. Zo niet, dan zit er niets anders op dan thuis te blijven. Maar probeer dan wel te bedingen dat moeder het geld voor de kaartjes terugbetaalt. Had ze immers maar beter naar jullie moeten luisteren toen jullie ze gingen bestellen!