Mijn vriend en ik hebben al twee jaar een relatie en wonen sinds kort samen. Het bevalt enorm goed. Er is alleen één probleem: ik ben echt ontzettend jaloers.

Als mijn vriend naar een meisje kijkt, word ik heel erg kwaad en scheld ik hem voor alles uit. Kun je nagaan wat er gebeurt als hij wat tegen ze durft te zeggen. Ik ben bang dat ik mijn vriend kwijtraak. Dat onze relatie hieraan kapot gaat. We praten er samen wel over, maar het helpt niets. Ik zit er dus enorm mee. Wat moet ik doen? Laura (18)

Een beetje jaloezie in een relatie kan geen kwaad. Dat houdt het levendig. Maar het moet niet de spuigaten uitlopen en dat is bij jou het geval. Je ziet dat gelukkig in, anders had je deze brief niet geschreven. Ziekelijke jaloezie komt voort uit onzekerheid. Onbewust ben je verschrikkelijk bang om je vriend kwijt te raken. Dat hij andere meisjes leuker vindt dan jij. Maar met jou woont hij samen. Hij is verliefd op jou. En niet op één van die meisjes. Denk daar maar eens goed over na. Train je erin om hem te vertrouwen. Probeer op een feestje niet de hele tijd op hem te letten. Praat met anderen en amuseer je. Tel tot tien als je op het punt staat om weer onredelijk te gaan schelden. Sla je armen om hem heen en geef hem een heerlijke kus. Je zult zien dat je je dan veel beter voelt dan wanneer je gaat schelden.