Ik denk vaak aan zelfmoord, alleen ik durf het niet. Ik wil mensen geen pijn doen. Ik heb mezelf wel al een keer gesneden. Ik weet niet wat ik aan deze gedachte kan doen. Ik durf het niet aan mijn ouders te vertellen.

Ik ben bang dat ze boos worden. Ik zou wel heel graag zelfmoord willen plegen. Maar mijn vriendinnen zeggen dat ik het echt niet moet doen. Ik ben gewoon nu de weg kwijt. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. En dit in het blad zetten. Alvast bedankt.Een verward meisje

Je bent in de war, zeg je en je hebt blijkbaar problemen waardoor je gaat denken dat er maar één uitweg is. Maar de weg die jij wilt kiezen, die van zelfmoord plegen, is onomkeerbaar. Als de situatie echt zo erg is, dan is er maar één echt oplossing en dat is praten met mensen die je kunnen helpen. Je ouders bijvoorbeeld. Heus, ze zullen niet boos worden als ze horen dat jij verdriet hebt, ze zullen er juist alles aan doen om samen met jou je problemen op te lossen. En dan zijn er ook nog je vriendinnen die jou willen helpen om er weer bovenop te komen. Er zijn genoeg mensen om jou heen die van jou houden en je willen helpen. Gebruik die hulp en die liefde om de positieve kanten van het leven weer te leren zien. Die zijn er heus wel. Je moet ze alleen weten te vinden. Blijf in ieder geval niet in je eentje met deze gedachten rondlopen. Daarmee los je echt niets op! 

Lees ook: GIRLZ Talk – Kleine kleuter