uit de kast komen gelogen over leeftijd Superheldin dagboek gelezen porno kijken

Talk: ‘Ik heb het dagboek van mijn BFF gelezen’

Help! Ik heb een grote blunder gemaakt en het dagboek van mijn vriendin gelezen… Er staan allemaal heftige dingen in die ik eigenlijk niet moet weten, maar ik wil haar ook helpen.

Ik was laatst aan het logeren bij een vriendin en toen vond ik haar dagboek.

Ik was wel nieuwsgierig, maar ik vertelde mezelf telkens dat het privé was. Uiteindelijk won mijn nieuwsgierigheid met het argument dat ze me alles toch wel vertelde en dat er heus geen schokkende geheimen in zouden staan. Dus heb ik het dagboek gelezen… Hoe erg vergistte ik me…

Ik kwam erachter dat ze een paar keer zelfmoord had willen plegen. Dat schokte me enorm, maar ze had er ook in geschreven dat ze denkt dat ze niets waard is en dat ze hier niets heeft te zoeken. In het dagboek klinkt ze heel depressief, maar dat kan ik me echt niet voorstellen want op school en daarbuiten is ze altijd heel vrolijk en zo. Ik las ook dat ze op oudere mannen valt. Dat wist ik al, maar ik had altijd gedacht aan drie à vier jaar ouder, maar er stond dat ze al op drie leraren verliefd was geweest! Ik vind het verschrikkelijk om deze dingen te weten en ik wens nu dat ik het dagboek nooit had gelezen. Maar aan de andere kant ben ik blij, want misschien kan ik haar helpen. Mijn vraag is nu: hoe doe ik dit? Als ik haar vertel dat ik haar dagboek heb gelezen kijkt ze me misschien nooit meer aan. (Ikzelf voel me hier nu ook heel slecht over…) Maar ik wil haar toch helpen, want ik kan het niet verdragen haar zo gemaakt-vrolijk te zien doen terwijl ze met depressieve gedachtes zit.

Onzekere en wanhopige Kreeft

Je hebt misschien haar vertrouwen geschaad door haar dagboek te hebben gelezen

Dit is inderdaad een enorm dilemma… Je hebt het vertrouwen van je vriendin geschaad door in haar dagboek te lezen, maar door de dingen die je zo te weten bent gekomen, heb je het gevoel dat ze dringend hulp nodig heeft. Jij kent je vriendin het beste, dus kun je waarschijnlijk zelf ook het beste inschatten of je haar kunt vertellen dat je haar dagboek hebt gelezen of niet. Als je twijfelt, zeg het dan niet. Als ze boos wordt omdat je in haar dagboek hebt gelezen, is elke kans om haar te helpen meteen verkeken. Probeer ondertussen met je vriendin te praten en te ontdekken of je haar op die manier kunt helpen. Als je laat merken dat je er voor haar wilt zijn, ben je altijd nog de beste vriendin die ze zich kan wensen. Zelfs als die vriendin in haar dagboek heeft gelezen. Daarvoor hoef je niets speciaals te doen. Vaak is het al genoeg als je weet dat er iemand is die naar je luistert, met wie je kunt praten en lachen en die leuke dingen met je doet als je behoefte hebt aan afleiding. Wees dus gewoon haar vriendin, daarmee help je haar het beste!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij een dagboek?

Gerelateerde artikelen