Ik voel me superschuldig. Ik heb in het dagboek van mijn vriendin gelezen en weet nu dat ze mijn vriendje leuk vindt. Er stond ook nog bij dat ik dit nooit te weten mag komen. Wat moet ik nu doen?

En er stond ook dat ze erover na heeft gedacht om ervoor te zorgen dat het uitgaat, maar dat zou ze gelukkig niet doen. Maar ze heeft al wel een keer bijna met hem gezoend! Maar toen kwam er iemand anders tussen.. Wat nu? Liever had ik dit niet geweten.Β Schuldig meisje

Oe, je hebt vast een rotgevoel. Natuurlijk had je dit liever niet geweten. En je zou het ook nooit hebben geweten als je niet zo onfatsoenlijk was geweest om in haar dagboek te lezen. Hierin schrijft jouw vriendin de dingen die ze met niemand anders wil delen. Het is niet leuk om te lezen dat ze gevoelens heeft of had voor jouw vriendje, maar ze is blijkbaar zo’n goede vriendin dat ze daar niets mee heeft gedaan. Nu is het aan jou om net zo’n goede vriendin te zijn en niet te zeggen dat je in haar dagboek hebt gelezen, en ook geen slechte dingen over haar te denken omdat je ze weet. Zij heeft niets verkeerd gedaan, alleen misschien verkeerd gedacht. Jij hebt wel iets verkeerds gedaan. Je hebt geen enkele reden om te twijfelen aan haar loyaliteit voor jou. Vergeet het hele verhaal. Ze is je vriendin en dat blijft ze zolang jij uit haar dagboek blijft.

Lees ook: Dagboek – yes or no?