Mijn ouders willen geen chihuahua

Ik ben 14 jaar en ik wil al heel lang een chihuahua. Alleen is het probleem dat mijn ouders geen chihuahua willen. Thuis hebben we genoeg ruimte en tijd, er is bijna altijd wel iemand thuis, we gaan bijna nooit op vakantie of weekendjes weg (als we wel weg gaan kan ik thuisblijven of kan hij mee) en we zitten ook niet in geldnood.

Ik weet zeker dat ik goed voor het hondje zou kunnen zorgen. Maar mijn ouders geloven en vertrouwen mij niet. Ze zΓ©ggen van wel, maar ik heb het gevoel dat het niet zo is. Ze hebben eigenlijk helemaal geen reden om niet een chihuahua te nemen. Ze worden boos als ik er over begin, maar ik kan het echt niet loslaten en wil het echt zo graag! Ik heb ook al als idee gehad om een contract te maken, zodat ik me er aan ga houden (wat ik zeker weten ook wel ga doen). En dat ik als ik me er niet aan houd straf krijg, maar dat willen ze ook niet. Kunnen jullie mij helpen?

L

Pas een paar weken op een andere hond

Je hebt goede argumenten om een chihuahua te willen, maar als je ouders geen hond in huis willen, zal het lastig worden om ze te overtuigen. Misschien kun je eens een paar weken op een hond passen van mensen die op vakantie gaan? Dan kun je bewijzen dat je weldegelijk voor een hond kunt zorgen, en is het misschien makkelijker om je ouders ervan te overtuigen dat je dit echt heel graag wilt. Bovendien kun je dan voor jezelf testen of je die verantwoordelijkheid echt aankunt. Want een hond blijft minstens tien jaar bij je. En ook dan moet je er nog voor kunnen en willen zorgen. Dan ben jij 24 en woon je misschien niet meer thuis. Wie zorgt er dan voor de chihuahua? Ook dat is iets om rekening mee te houden.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld:Β Instagram @manokala

Lees ook: