vader

Talk: ‘Ik mag niets van mijn vader’

‘Hij is zo streng, ik mag niet eens verkering van hem. Kan ik er iets aan veranderen waardoor mijn vader minder streng is?’

Ik mag van mijn papa bijna niks, maar van mijn moeder wel.

Dus ook wel een vriendje, en zoenen als ik me er goed bij voel. Ik vond twee maanden geleden een jongen leuk, en hij mij ook. Hij vroeg me en ik zei ja. Ik wist dat mijn vader het niet goed zou vinden. Toch zei ik ja.

Maar ik durfde het dus niet tegen mijn ouders te vertellen. Toen ik met hem had, voelde ik me er niet prettig bij, terwijl ik hem wel leuk vond. Mijn vader is helemaal niet makkelijk om te praten. Mijn vraag is: hoe kan ik mijn vader toch overtuigen dat het heel normaal is dat ik een vriendje heb?

Waarom zou jij je vader moeten overtuigen als je de steun van je moeder hebt?

Je kunt je verhaal aan haar kwijt. Zij kan je helpen als je problemen hebt of als je advies nodig hebt. Én ze kan je helpen bij het overtuigen van je vader. Het helpt in ieder geval niet als je het voor allebei je ouders gaat verzwijgen. Dan heeft je moeder ook het gevoel dat ze je niet kan vertrouwen. Vertel haar dus over je vriendje, je gevoelens en wat je meemaakt. Als zij het nodig vindt, kan ze dat voorzichtig tegen je vader vertellen zodat hij aan het idee kan wennen. Dan hoef jij je daar geen zorgen over te maken, want je hebt je moeder als vangnet.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Beeld: 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mag jij veel van je ouders?

Gerelateerde artikelen