ouders scheiding

Talk: ‘Ik trek de scheiding van mijn ouders niet’

Mijn ouders zijn anderhalf jaar geleden gescheiden. De scheiding heeft meer dan een jaar geduurd en mijn vader moest het huis uit om de ruzies. Hij heeft inmiddels een nieuw huis, een nieuwe auto en een nieuwe vriendin. Maar mijn vader is nu 43 en zijn vriendin is 24!

Mijn vader heeft geen geld voor ons!

Mijn ouders zijn anderhalf jaar geleden gescheiden. De scheiding heeft meer dan een jaar geduurd en mijn vader moest het huis uit om de ruzies. Hij heeft inmiddels een nieuw huis, een nieuwe auto en een nieuwe vriendin. Maar mijn vader is nu 43 en zijn vriendin is 24! Ze komt uit Polen en mijn vader gaat bijna elke maand met haar naar haar familie en hij blijft daar meestal langer dan een week. Mijn vader wilde zo weinig mogelijk alimentatie betalen maar mijn ouders zijn het daar eindelijk met elkaar over eens geworden. Wat ik alleen niet snap: hij kan wél een ‘driewieler’ kopen voor de oma van zijn vriendin, maar niet twee matrassen waar ik en mijn broertje op kunnen liggen als we bij hem komen slapen. Ik moet op een slaapbank slapen en mijn broertje op stoelkussens voor in de tuinstoelen. Als mijn moeder daar iets van zegt, doet hij zielig en heeft hij bijna geen geld. Maar hij is wel aan het kijken voor alweer een nieuwe auto en hij wil eigenlijk weer verhuizen. Ik begin ook steeds meer een hekel aan mijn moeder te krijgen. De hele dag door zegt ze: ‘Ruim je kamer op, gooi dit weg, ruim de vaatwasser in/uit!’ Op zich vind ik dat niet het ergste, ze staat er alleen voor en kan wel wat hulp gebruiken, maar dan mag ze gerust wat minder hard schreeuwen dat we niks goed doen… Door dit gedoe thuis ben ik vorig jaar bijna voor de trein gesprongen en ik ben nu heel bij dat ik toen ben afgeschrikt door een goede vriend die me opwachtte met een klasgenootje. Dit is maar een deel van mijn problemen; ik hoop dat jullie me helpen om die voor een deel op te lossen zodat ik wat meer mezelf kan zijn, vooral thuis (wat spontaner, vrolijker). Ik wil zo snel mogelijk uit die dip komen…Wanhopig meisje

Een scheiding is ingrijpend

Bij jou is dat zelfs nog een beetje erger. Niet alleen ben je je vertrouwde ‘thuis’ kwijt, je hebt ook nog eens het gevoel dat je nergens welkom bent. Niet bij je vader, die niet eens een matras voor jou en je broertje wil kopen, en niet bij je moeder, die vaak tegen jullie schreeuwt. En dus voel je je verloren en eenzaam. Dit is niet iets wat je in je eentje kunt oplossen – vooral ook omdat je toch wel depressief lijkt te zijn. Dus is het belangrijk dat je hulp zoekt. Praat erover met iemand die je kunt vertrouwen. Je vrienden zijn superbelangrijk en heb je aan je schoolmentor gedacht? Ga desnoods naar je huisarts en leg hem de situatie uit. Hij weet waarschijnlijk wel van de scheiding en kan ervoor zorgen dat je snel wordt doorverwezen naar een instantie die je verder kan helpen.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb jij ook gescheiden ouders?

Gerelateerde artikelen