Ik heb een heel lief vriendje maar we hebben elkaar al één week niet gezien of met elkaar gesproken, zelfs niet op msn. Mijn moeder weet niet dat ik een vriendje heb, en als ze er achter komt vermoordt ze me. Ik heb ook problemen met N. (een vriendin) en daarom snijd ik in mezelf.

Eerst deed ik het voor de grap, maar het wordt steeds serieuzer. Iedereen zegt dat ik ermee moet stoppen, maar ik kan het gewoon niet. Ook word ik op school vreselijk gepest. En N. sluit me steeds meer buiten. Ik kwam er laatst ook achter dat mijn vriendje een keer niet bij de tandarts was, maar bij N.! Dus deed ik hetzelfde bij haar vriend. Nu hebben we HET gedaan en niemand weet dat. Maar wat bleek: mijn vriendje ging alleen wat aantekeningen lenen! Nu voel ik me schuldig.Anoniem

Eerst denken, dan doen – het is een motto dat veel mensen ter harte zouden moeten nemen en dat geldt zeker ook voor jou. Snijden is geen grapje en als je vriendje is gesignaleerd bij je vriendin, kun je ook eerst vrágen wat hij daar deed voordat je besluit om wraak te nemen. Doordat je niet nadenkt voordat je iets doet, raak je steeds verder in de problemen. Dwing jezelf dus om eerst tot honderd te tellen voordat je iets doet. Zoek afleiding als je de onbedwingbare behoefte voelt iets te doen waar je later misschien spijt van krijgt. Neem desnoods iemand in vertrouwen die je kunt bellen als je van plan bent iets doms te doen. Daarmee zijn de problemen die je nu hebt niet onmiddellijk opgelost, maar je voorkomt er wel nieuwe problemen mee.