Ik heb vorige week een neefje gekregen en ik vind hem zo lief. Nu wil ik zelf ook graag een kindje. Ik heb het mijn ouders al gevraagd en zij vonden het wel oké. Maar nog één ding: ik heb nog geen vriend dus ik kan nog geen kind krijgen.

Mijn moeder zei dat ik wel mannelijke zaadcellen kan krijgen om mezelf te bevruchten, maar ik heb nu echt jullie hulp nodig. Ik ben immers 12 en dat is toch best wel jong? KvF

Natuurlijk is je neefje lief en schattig en ben je dol op hem. Want als hij er is, kun je de hele tijd met hem knuffelen, hem op schoot houden, over zijn bolletje aaien… Misschien mag je hem zelfs een flesje geven. Aan het einde van de dag gaat hij weer naar huis en dan ga jij door met je gewone leven. En dat is het grote verschil met zelf een baby hebben.

Als je zelf een kindje krijgt, moet je de hele dag en de hele nacht voor hem zorgen. Dan heb je geen tijd meer voor je eigen leven. Je bent 12 en dus zéker nog te jong voor een baby. Ben je al ongesteld? Zo niet, dan is het lichamelijk sowieso onmogelijk om zwanger te worden, zelfs als je een vriendje zou hebben. Dat zal ook de reden zijn waarom je ouders het wel oké vinden dat je een kindje zou krijgen; omdat dat toch niet kan. Ze kunnen je zelfs zeggen dat je mannelijke zaadcellen kunt krijgen om jezelf te bevruchten omdat ze zeker weten dat je die niet krijgt als je 12 bent. Zet het uit je hoofd. Je bent 12 en zelf nog een kind. Geniet van de tijd die je kunt doorbrengen met je neefje en zoek over een paar jaar eventueel een adres waar je kunt oppassen. Op die manier kun je al je liefde voor baby’s kwijt zonder dat je zelf de lasten daarvan hebt.