Ik begin volgens mij gek te worden. Ik verlang ontzettend naar een baby. Helaas ben ik echt zo’n meisje dat, als ze iets wil, blijft doordrammen totdat ze het heeft.

Nu moet en zal ik een baby krijgen. Ik maak me hier echt zorgen over. Wat moet ik doen? Ik ben zo bang dat ik over een jaar een baby heb, mij kennende. Een waarschijnlijk aanstaande moeder (15)

Natuurlijk kun je een baby krijgen. Alleen nu nog niet. Ooit! Ergens in de toekomst. Je bent gewoon nog te jong voor zo’n enorme verantwoordelijkheid en er is nog zoveel voor je te ontdekken in deze wereld. Terwijl je vriendinnen lekker gaan stappen en lol maken, zit jij thuis met een baby. Als het allemaal gaat zoals het hoort (en waarom zou het bij jou niet zo zijn?) ben je nog minstens 25 jaar vruchtbaar. Tijd genoeg om deze wens later een paar keer in vervulling te laten gaan. En als je dan de zoveelste vuile luier verschoont, zul je alleen maar blij zijn dat je nog een paar jaartjes geduld hebt gehad. Als je zo’n doordrammer bent als je zelf schrijft, kun je jezelf er ook van overtuigen om je zin dit keer eens niet door te drijven. Heb je er trouwens wel aan gedacht dat voor het maken van een baby ook een aanstaande vader nodig is? Kun je hem deze verantwoordelijkheid eigenlijk wel aan doen? Het zou heel wijs zijn om goed na te denken voordat je tot handelen over gaat.