Ik zit met een probleem: ik wil heel graag een kind, maar dat kan niet omdat ik pas 13 ben. Eerst was het af en toe een gedachte, maar nu denk ik er bijna altijd aan.

Ik weet dat het met school en zo niet kan, maar ik wil echt een kind want ik voel me heel eenzaam. Ik weet ook wel dat een kind op mijn leeftijd niet kan, maar ik wil er heel graag één! Please help me! Anoniem

Eenzaamheid is een verkeerde reden om een kind te willen. Je kiest voor een kind omdat je eraan toe bent om een nieuw leven te schenken en ervoor te zorgen dat het hem of haar aan niets ontbreekt, dat hij of zij gelukkig kan opgroeien. Een baby kan jouw problemen niet oplossen. Sterker nog: als je nu een kind zou krijgen, zouden je problemen alleen maar groter worden. Als je een baby hebt, kun je niet meer naar school, niet meer uitgaan, niet meer shoppen, geen leuke dingen meer doen… Je zult je dan alleen maar nóg eenzamer gaan voelen. Zet de gedachte dus uit je hoofd en wacht tot je een góede reden hebt om een kind te willen!