Ik ben 18 en al heel lang samen met mijn vriend. Wij wonen ook samen. Wij willen graag een kindje. We proberen het nu al een jaar, maar nog steeds zonder resultaat, helaas.

Ik heb al de verloskundigenpraktijk gemaild, maar daar vroegen ze of ik langs wilde komen en dat wil ik niet omdat ik het raar vind dat we het nu al willen. We hebben er de tijd en het geld voor.Β I.J.

Jullie wonen samen en willen een kind. Natuurlijk kun je je afvragen of 18 niet te jong is, maar als dat iets is waar jullie samen bewust voor kiezen en waarvan jullie ook de consequenties kunnen en willen aanvaarden, dan is dat jullie eigen beslissing. De verloskundigenpraktijk is alleen niet het beste adres om bij aan te kloppen als het nog niet lukt met zwanger worden. Zij begeleiden namelijk vrouwen die al zwanger zijn, en niet mensen bij wie zwanger worden niet lukt. Je kunt daarom het beste naar je huisarts gaan. Die kan je, als dat nodig is, doorverwijzen naar een specialist die kan onderzoeken waarom het bij jullie niet lukt. Ook daar zullen ze jullie niet meteen wegsturen omdat jullie β€˜te jong’ zijn, maar serieus met jullie probleem omgaan.Β 

Lees ook: GIRLZ Talk – Weg met die broer