Ik heb drie problemen die ik niet alleen kan oplossen. Ook weet ik niet goed wat ik wil.
Probleem 1: ik voel me heel erg vaak alleen en daar wil ik heel erg graag iets aan veranderen. Ik weet niet hoe. Ik zou ook heel graag een vriendje willen. Hoe kom ik aan een vriendje?

Probleem 2: ik wil heel erg graag een kindje dat van mij alleen is. Kleine kinderen brengen mijn gedachten op hol en ik weet niet wat ik daarmee moet doen. Ook weet ik dat ik nog veel te jong ben voor een kindje, maar ik wil het heel erg graag.
Probleem 3: de mensen in mijn omgeving zeggen tegen mij dat ik niet dik ben, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik vind mezelf juist wel dik. Zelf wil ik graag een paar kilo afvallen, maar dan wel zonder dat iemand anders dat merkt. Maar wat ik ook probeer, hoeveel ik ook afval, het komt er net zo snel weer bij. Wat moet ik hieraan doen? Dit zijn misschien veel vragen ineens, maar help me alsjeblieft, wat dit gooit mijn hele leven overhoop.
Een wanhopig meisje

Wat jij waarschijnlijk niet beseft, is dat alle drie de problemen met elkaar te maken hebben. Namelijk met je onzekerheid en eenzaamheid. Als je je alleen voelt, ga je zoeken naar oplossingen. Een vriendje lijkt je wel wat, een baby krijgen ook. En misschien, als je een paar kilo’s kwijt bent, vind je jezelf mooier en hoop je dat je dan wat meer aandacht krijgt. Liep het maar allemaal zo vanzelf in het leven. Helaas kunnen wij mensen niet toveren en zullen we zelf op zoek moeten naar het geluk. Echt op zoek gaan naar een vriendje is meestal niet de goede weg. Probeer met hobby’s en sporten andere jongens en meisjes van je leeftijd te ontmoeten. Een baby is helemaal geen uitkomst. Als je daar goed voor wilt zorgen, ben je juist heel erg aan huis gebonden en ontmoet je helemaal geen andere mensen meer. Ga sporten of naar een club waar je andere mensen ontmoet, dan voel je je vanzelf minder alleen. Tot slot het afvallen. Als je gezond eet met veel verse groenten en fruit en veel water drinkt, zul je ongemerkt en op een gezonde manier vanzelf wat pondjes kwijtraken.