Ik ben een meisje van 14 en ik heb een probleem. Ik hoorde van mijn moeder dat we gaan verhuizen en ik raak dan iedereen kwijt.

Ik wil het niet, maar mijn ouders en broers willen het wel heel graag. Hoe kan ik ze overtuigen om niet te gaan? Mijn ouders willen al heel erg lang verhuizen. Waarom weet ik niet. Maar ik lig nu elke avond te huilen in mijn bed. Weten jullie er iets op? Ik hoop dat dit in de Girlz! komt want ik ben echt radeloos. Een verdrietig meisje

Begin eens met vragen waarom jullie gaan verhuizen. Het helpt als je de reden weet. Misschien moet het wel vanwege het werk van je ouders of is er een andere belangrijke reden. Je ouders willen het al heel lang zeg je. Dan moet er toch ook wel eens eerder over zijn gepraat? Verhuizen is trouwens niet alleen maar naar en vervelend. Het kan ook leuk zijn om een ander huis te krijgen, je kamer opnieuw in te richten en nieuwe vrienden te maken. Een nieuwe woonplaats is vaak ook een nieuwe start. Natuurlijk is het moeilijk om alles wat vertrouwd is achter te laten, maar dat wil niet zeggen dat je alles ook echt kwijtraakt. Als kind heb je vaak weinig of geen inspraak in de keuze wel of niet verhuizen. Maar als je er positief tegenaan kijkt en er het beste van probeert te maken, zou je misschien wel tot de ontdekking kunnen komen dat je na de verhuizing het beste van beide hebt: je vertrouwde vrienden in je oude woonplaats en een heel nieuw leven op een andere plek.