Een half jaar geleden was ik verliefd op een jongen uit mijn klas. Ik heb dat aan hem verteld en toen heeft hij het aan de hele klas doorverteld. Sindsdien heb ik een gruwelijke hekel aan hem.

Een paar meisjes bij mij in de klas zeggen dat ik nog steeds verliefd op hem ben, maar dat is niet zo. Ik hoef maar één ding tegen hem te zeggen en ze zeggen alweer dat ik hem nog steeds leuk vind. Wat kan ik doen om er voor te zorgen dat ze me nou eens geloven? Laatst zat ik een beetje voor me uit te dromen in de klas en toen liep hij blijkbaar voor m’n neus, want opeens begonnen ze te roepen dat ik naar hem zat te staren. Help! R

Het is heel dapper van je dat je voor je gevoelens durfde uit te komen en die jongen hebt verteld dat je verliefd op hem was. De meeste meiden durven dat niet. Die jongen is uiteraard geen knip voor z’n neus waard, aangezien hij dat heeft doorverteld. Andere leerlingen in jouw klas hebben nu jouw zwakke plek gevonden en maken daar misbruik van. Dit valt onder de noemer ‘pesten’ en zou voor de school een reden moeten zijn daar iets tegen te doen. Vertel het daarom tegen je klassenleraar of een vertrouwenspersoon die daarvoor verantwoordelijk is. Die kan je helpen een einde te maken aan deze roddels. Laat je ondertussen niet op je kop zitten door die vervelende klasgenoten. Vertel hen duidelijk dat je het niet leuk vindt dat ze dit doen, hopelijk houden ze er dan mee op.