borderline verdrietig alleen zijn vader boos beste vriendin eetstoornis verliefd gepest bang voor ex mijn vader vreemdgaan gay

Talk: ‘Ik word gepest’

Ik ben een meisje van 14 jaar ik zit in de 3e klas van de middelbare. Ik word al sinds ik op deze school zit gepest en ik word er echt helemaal gek van. Ik heb ook steeds huilbuien.

Ik word al sinds ik op de middelbare school zit gepest.

Ik zit inmiddels in de 3e klas van deze middelbare school en ben 14 jaar. Ze pesten me zo erg dat ik er helemaal gek van word. Door het gepest heb ik ook steeds huilbuien. Ik heb laatst met mijn moeder overlegd over waarom ik zo gepest word (vooral jongens pesten me). Mijn moeder denkt dat ze me gewoon leuk vinden. Ik snap niet hoe ze op dat idee komt, maar ik vroeg me sowieso wel iets af: ze zijn namelijk soms juist ineens heel erg aardig tegen me en ik heb geen idee waarom ze dat doen. Altijd wanneer ze bij elkaar zijn (dan bedoel ik alle jongens bij elkaar) doen ze vet gemeen tegen me. Ze zeggen steeds dat ik lelijk ben enzovoort. Ik heb soms wel eens de neiging om ze gewoon een paar klappen te verkopen, maar dan hou ik me in. Hoe het zou kunnen dat ze me leuk vinden terwijl ik al drie jaar door ze gepest word? Ik ben ook niet lelijk, al zeg ik het zelf, en andere mensen zeggen ook altijd tegen me dat ik een mooi meisje ben. Dat zeg ik op school niet, dat zou het alleen maar erger maken ben ik bang. Maar het probleem is dat ik ze begin te geloven.

’s Avonds sta ik meestal voor mijn spiegel en dan noem ik alle mooie punten aan mezelf, maar ik begin steeds onzekerder te worden en zelfs dat zorgt er niet meer voor dat ik me beter voel. Help me please. Vinden ze me leuk of is het iets anders? Zo ja, wat kan het dan zijn? Ik ben namelijk niet gemeen, juist heel zachtaardig. Ik hap wel snel als ze iets zeggen, dan word ik snel kwaad op ze. Als dat de reden is waarom ze me pesten, geef me dan please tips zodat ik daar iets aan kan doen. Negeren heb ik al eens geprobeerd en weglopen kan niet want ze zitten in mijn klas. Ik ben bang dat ik straks echt helemaal kapot ben. Een andere school is geen optie. Mijn ouders denken wel eens dat het goed is dat ik naar een therapeut ga maar dat wil ik niet. Help me, please!

Anoniempje

Wat vinden die jongens zichzelf stoer.

O, wat zielig dat je wordt gepest. Zet ze in een groepje bij elkaar en geen van hen denkt nog aan wat-ie zelf vindt of denkt, maar ze roepen elkaar allemaal klakkeloos na. En als ze er zelf nog een schepje bovenop kunnen doen, hebben ze het idee dat ze nóg stoerder zijn dan de rest. Terwijl het eigenlijk stuk voor stuk watjes zijn die niks durven als ze alleen zijn. Als ze dan ook nog succes hebben bij een meisje zoals jij, dat zachtaardig is, maar toch ook snel hapt, dan hebben ze een gemakkelijke prooi gevonden. Maar zonder de groep, zijn ze eigenlijk heel normale, aardige jongens die misschien stiekem wel denken: wat een leuk meisje, daar zou ik best wel verkering mee willen hebben.

Laat jezelf in ieder geval niet in de verdediging duwen. Als ze een opmerking maken over je uiterlijk, zeg dan niet terug dat het niet waar is, of dat ze op moeten houden, want dan gooi je alleen maar olie op het vuur. Elke reactie van jou is een succes voor hen en een reden om er nog een schepje bovenop te doen. Negeren helpt inderdaad soms, maar als je elke keer met een rood hoofd voorbij moet lopen, blijf je nog steeds een leuk slachtoffer. Je kunt je probleem natuurlijk ook door de school laten oplossen. Dit gaat al drie jaar zo en het zijn steeds dezelfde jongens. Meld het eens bij je klassenleraar of de vertrouwenspersoon op school. Zij kunnen met die jongens gaan praten en ervoor zorgen dat dit gedrag heel snel stopt. Laat je in ieder geval niet klein krijgen door een stelletje puberale pestkoppen. Zij zijn onzekerder dan jij!

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word jij wel eens gepest?

Gerelateerde artikelen