Mijn konijntje is pasgeleden overleden. Ik ben 12 jaar en ik had hem al vier jaar en ongeveer zes maanden. Ik was dus erg gehecht aan ‘m. En omdat ik al lang niet bij hem was geweest, heb ik een heel erg schuldgevoel.

Waarom ben ik niet eerder bij ’m wezen kijken en dat soort dingen. Ik weet echt niet wat te doen om dit verlies te verwerken en het schuldgevoel weg te krijgen. Alsjeblieft help me Girlz!. Dit moeten jullie heel serieus opvatten, want het doet echt pijn. Alsjeblieft… geef me wat tips.Een heel verdrietig meisje

Als iemand in je omgeving overlijdt – of dat nu een familielid, vriend of huisdier is – dan doet dat inderdaad heel veel pijn. Natuurlijk ben je verdrietig omdat je konijn dood is. Hij hoorde bij je leven en nu is hij er opeens niet meer. Iedereen reageert anders in zo’n situatie. Er is dus niet een goede of een foute manier om het te verwerken. Jij voelt je schuldig omdat je al een poos niet meer bij hem was geweest. Maar daarmee had je niet kunnen voorkomen dat hij doodging. Het enige wat je nu kunt doen is jezelf de kans geven om het verdriet te verwerken. Probeer door te gaan met je normale dagelijkse dingen, zodat je wat afleiding hebt. Wees niet bang om verdrietig te zijn, het mag en het is normaal. Verdriet hebben doet inderdaad pijn, maar na verloop van tijd wordt die pijn minder. Tot er een moment komt waarop je aan je konijntje kunt denken zonder dat het pijn doet.