lhbti-fobie

Internationale dag tegen LHBTI-fobie

Helaas gebeurt het nog veel te vaak: discriminatie, haat en geweld tegen lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, intersekse- en transgender personen. Vandaag staat jezelf zijn centraal op de internationale dag tegen LHBTI-fobie.

Fysiek of verbaal geweld

Iedereen mag én kan zichzelf zijn, ongeacht gender en seksuele oriëntatie. Homoseksualiteit is in 72 landen verboden en in superveel landen worden ze vervolgd en onderdrukt. Gelukkig is dat in Nederland niet het geval. Toch valt er hier ook nog veel te winnen. De houding van Nederlanders tegenover deze groep wordt steeds positiever, maar zeven op de tien LHBTI’s krijgen toch te maken met fysiek of verbaal geweld om hun identiteit. En dat moet stoppen!

Internationale dag tegen LHBTI-fobie

Robbert Rodenburg zet zich vandaag ook in tegen LHBTI-fobie. Hij plaatst een filmpje op Instagram met mensen die uitgescholden worden om hun identiteit. Hij schrijft: ‘Ik vraag hier aandacht voor omdat ik letterlijk niemand ken, die tot deze groep behoort, die er niet mee te maken heeft gehad.’ Robbert roept zijn volgers op om zich uit te spreken tegen haat en geweld. ‘Laat weten dat dit niet kan. Als we er met z’n allen voor zorgen dat dit gedrag uitsterft, dan wordt de wereld echt een beetje mooier en nog leuker’, eindigt Robbert. #loveislove.

Beeld: Isi Parente, Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen