Als blogger je favo schrijver interviewen? Lisanne deed dat gewoon even! Mel Wallis de Vries vertelt je alles over haar busy life.

Lisanne: Hey, vandaag heb ik voor jullie een interview met Mel Wallis de Vries. In de afgelopen weken is er een hoop gebeurd in haar schrijversleven. De musical Vals is in première gegaan. Er is in begin deze maand ook een nieuw boek uitgekomen, namelijk Haat. Ik was dus heel erg benieuwd hoe het met haar ging. Dat komen jullie in dit artikel te weten.

Laten we snel beginnen!

Hoe gaat het met u?
Ik ben megadruk op dit moment, maar wel met alleen maar leuke dingen. Met de musical en het boek natuurlijk, maar ook met nog zoveel andere leuke dingen. Ik voel me soms net Assepoester.

Hoe was de musicalpremière?
Het was fantastisch, maar ook superspannend. We zijn ongeveer 6/7 jaar bezig geweest met het concept en dat het dan eindelijk klaar is, is fantastisch en heel spannend en eng. Het is echt iets wat in mijn dromen voorkwam, maar ik had nooit durven dromen dat het echt uit zou komen.

Beschrijf Haat in 3 woorden?
Beangstigend, intens, heftig. (stiekem ook nog actueel en reëel, haha)

Hoe bent u op het idee gekomen voor Haat?
Ik ga altijd op scholen langs om daar te vertellen en dan begin ik altijd met de vraag; Wie haat je zo erg dat je diegene wel iets zou kunnen aandoen? En meestal zijn de antwoorden natuurlijk; broertje, zusje, moeder en dat soort mensen. Alleen dit keer was er een verlegen, stil meisje die zachtjes begon te vertellen en de klas werd stiller en stiller en de leraar ook. En het verhaal bleef enorm bij me hangen. Op een gegeven moment ben ik gestopt met het boek dat ik aan het schrijven was. Ik dacht: ik moet met dit verhaal aan de slag gaan. En dat is Haat geworden.

Hebt u al plannen voor een volgend boek/film/musical?
Er zijn wel plannen, maar die zijn nog niet helemaal zeker. Dus dat blijft nog even geheim. Maar voor mijn nieuwe boek heb ik wel al ongeveer 7000 woorden. Dus het schiet op.

Waar bent u het dankbaarst voor?
Ik ben ontzettend dankbaar voor het feit dat ik dit kan doen. Het is een droom van vroeger die uitgekomen is. Ik knijp mezelf ook weleens dat het echt waar is. haha

Waar kan ik u ’s nachts voor wakker maken?
Oh dat is heel simpel, dat is een patatje met mayonaise. Heerlijk!

Hebt u nog grote doelen in u leven?
De meeste doelen zijn al uitgekomen, ik ben al veel verder dan ik ooit had durven dromen. Ik hoop nog meer musicals en films te mogen maken. En vooral musicals met leuke liedjes zoals Vals. Ik had bij Vals heel erg gedacht dat ik continu zou vergelijken met het boek, maar dat heb ik geen minuut gedaan. Verder hoop ik elke dag te kunnen genieten van alles.

Wat zou u doen met een miljoen?
Dat zou ik eigenlijk niet weten, haha. Sowieso zou ik blijven doorwerken en denk dat ik de hypotheek van mijn huis zou afbetalen. En misschien alle Disneyparken in de wereld met mijn kindjes bezoeken of op de bank zetten. En ik zou heel veel ijs eten J. En misschien geef een deel wel aan een goed doel of zo.

Daarna deed ik even een kort vraagjerondje over Mels favorietjes.
Favoriete kleur: groen
Favoriete dier: pinguïn, stokstaartjes
Favoriete eten: patatje mayonaise
Favoriete sport: wat is sport? Dan hardlopen denk ik maar…
Favoriete drinken: cola light
Favoriete boek van een ander: Sjakie en de chocoladefabriek
Favoriete boek van zichzelf: kan niet kiezen, zijn allemaal kindjes van mij
Favoriete merk: Apple
Favoriete acteur: Brad Pitt, George Clooney. En dan in een film met mij in hoofdrol
Favoriete zanger/zangeres: niet 1 favoriet, maar Coldplay & Adele en nog heel veel meer
Favoriete snack: Toblerone & sushi

Als afsluiting had ik nog 3 korte dilemma’s voor Mel
Zomer of winter? zomer
Chocolade of snoep? chocolade
Broek of jurk/rok? broek

Dat was het dan weer voor deze week, volgende week is alweer het laatste artikel. Wat gaat de tijd hard! Ik hoop dat jullie van dit artikel in ieder geval hebben genoten.

Bye!

Lees ook: 13 boekentips voor je verlanglijstje