Ik ben een meisje van 12 jaar. Ik ben laatst voor de zoveelste keer door een jongen op school (M) in mijn borsten geknepen. Ik durfde het eerst niets te zeggen tegen onze leraar, maar toen heeft een vriendin van mij het gezegd tegen onze juf.

Een paar dagen later hoorden we dat ie van school was getrapt en ik zit er erg mee. Ik was laatst op een feestje en daar kwam ik M. tegen. Ik moest heel hard huilen en ik droomde ’s avonds over hem dat ie het nog een keer deed. Ik word ook wel een beetje gepest op school omdat hij dit gedaan heeft bij mij. Dan moet ik stiekem huilen. Ik durf niet zo goed voor mezelf op te komen. Wat moet ik doen? Help me alsjeblieft! TMT

De kans dat die jongen van school is getrapt alleen omdat hij jou in je borsten heeft geknepen, is heel erg klein. Hij heeft vast en zeker meer op zijn geweten. Als het alleen jouw klacht was geweest, was hij er waarschijnlijk gewoon met een waarschuwing vanaf gekomen. Ga eens praten met je klassenleraar. Hij kan je vertellen of het inderdaad door jou komt of niet. Hij kan er ook voor zorgen dat de kletspraatjes ophouden door te vertellen wat er aan de hand is of door uit te leggen dat dingen niet altijd zijn zoals ze lijken. Dan zal het gepest ook wel minder worden.