Een poosje geleden zijn we naar een optreden geweest van James Bay. Het was superleuk en we willen nog een keer gaan. We hadden zelfs al tickets gekocht. Maar toen een van ons twee vertelde hoeveel zin zij in het volgende optreden had, zei haar moeder dat ze niet meer mocht.

Terwijl ze zelf ‘ja’ heeft gezegd toen we de tickets wilden bestellen! Nu zegt ze dat ze dat helemaal niet gehoord heeft. De andere smoes is dat wij James te veel als een ‘afgod’ gaan behandelen. We willen nog supergraag een keer gaan en daarom vragen we jullie hulp! Moet een van ons twee stiekem gaan? Of moeten we doorzeuren? Erover praten helpt niet, ze weigert alles en doet net of ze niks hoort. Kunnen jullie ons helpen? 2 Wanhopige Meiden!

Tja, moeders die hun poot stijf houden… Dat is moeilijk. Stiekem gaan is niet de oplossing, daarmee maak je het probleem veel groter. Doorzeuren? Daarmee maak je haar alleen maar standvastiger in haar besluit. Als ze dan zou toegeven en alsnog ‘ja’ zou zeggen, zou ze jullie gezeur ‘belonen’. Dat zal ze dus niet snel doen. Heel erg je best doen op school en meehelpen in huis wil soms ook nog wel helpen. En anders zit er niets anders op dan de hulp van je vader in te schakelen. Vaders willen nog wel eens een groot hart hebben, zeker als dochters hun mooiste smekende blik laten zien… Jullie hebben per slot van rekening de tickets al betaald en in huis. Het is zonde van het geld om ze niet te gebruiken. En dan maar hopen dat hij voor elkaar krijgt wat jullie niet lukt. Zo niet, dan zit er niets anders op dan thuisblijven. Maar dan wel onder de voorwaarde dat je moeder het geld voor de kaartjes terugbetaalt. Had ze maar beter naar jullie moeten luisteren toen jullie ze gingen bestellen! 

Lees ook: 11 dingen die alle concertgangers herkennen