Samen leuke jongens spotten, slaapfeestjes houden met bergen eten, elkaar troosten tijdens iedere dip… En dat alles steeds via de computer. Je kunt het je misschien niet voorstellen dat je je BFF nog nooit in het echt hebt gezien, maar Sharay en Lotte weten niet beter. Zij kennen elkaar via de website goSupermodel.

Lotte: 'Ik leerde Sharay kennen via een club op goSupermodel. In het begin praatten we alleen over de club, maar al snel leerden we elkaar beter kennen. Dat is inmiddels 1,5 jaar geleden en nu kunnen we niet meer zonder elkaar.'

Dansen via Skype
Waar de meeste BFF's samen in de aula zitten te kletsen en na school de stad inΒ  duiken, kletsen en lachen Lotte en Sharay op goSupermodel, lieve briefjes geven ze niet door in de klas, maar via de webcam. En dansen en gekke bekken trekken kunnen ze uren volhouden via Skype.

Lotte: 'Sommige mensen vinden het dom dat je zulke dingen doet met iemand die je nog nooit in het echt hebt gezien, maar daar trek ik me niets van aan. Ik weet zeker dat het zonder Sharay een stuk saaier zou zijn.' Net als bij real life BFF's is het niet alleen maar fun. Lotte en Sharay kunnen ook over serieuze onderwerpen praten en ze steunen elkaar in moeilijke periodes.

Ontmoeting in real life?
Bij Offline 4.0 (het feest van goSupermodel) wilden Lotte en Sharay elkaar ontmoeten. Uiteindelijk mocht Sharay niet. Sharay: 'Dat was echt verschrikkelijk balen voor Lotte en mij, want we hadden er echt naar uitgekeken. Als ik Lotte in het echt zie, denk ik dat ik wel een traantje moet laten. Ik kan al zo lang lachen met haar. Ik heb het best wel moeilijk en Lotte steunt me altijd. Ik kan niet wachten tot ik haar eindelijk kan knuffelen. Tot het zover is, kan onze vriendschap online alleen maar groeien.'