Alles over zijn intieme zone is voor de meeste girls erg interessant. Toch zijn er nog best wat dingen die je zou willen weten over down under. Hoe werkt dat eigenlijk, zo’n piemel? En welke lengte is normaal? Lees hier alles over zijn beste vriend.

Hoe werkt-ie?
Een penis heeft twee zwellichaampjes. Als een jongen opgewonden raakt, stroomt er bloed naar zijn geslachtsdeel, wat in de zwellichaampjes belandt. Die zorgen er vervolgens voor dat de penis groeit en stijf wordt. Hij blijft stijf doordat de bloedvaten worden afgesloten en kan dan dus zijn ding doen!

Opeens een stijve
Boys krijgen niet alleen een stijve als ze aan seks denken; het gebeurt ook wel eens zomaar, bijvoorbeeld tijdens het maken van een proefwerk. Daar kunnen ze helemaal niets aan doen. ’s Nachts is het ook heel normaal dat hij een stijve krijgt. Dat kan wel drie tot zes keer per nacht gebeuren en zijn piemel blijft dan tien tot dertig minuten stijf. Hier merken boys helemaal niets van, tenzij hij er ’s ochtends wakker mee wordt; de zogeheten ‘ochtenderectie’.

De echte lengte
Een piemel is in normale, dus slappe, toestand ongeveer acht tot elf centimeter lang. Tijdens een erectie kan hij groeien tot twaalf á zeventien centimeter. Over het algemeen geldt dat een kleine penis veel groeit als hij stijf wordt en dat een grote penis niet zoveel meer groeit. Een heel grote piemel kan zeer doen tijdens de seks, omdat hij dan tegen je baarmoedermond stoot.

Natte droom
Tussen hun elfde en hun zestiende krijgen boys meestal hun eerste zaadlozing. Bij twintig procent van de jongens gebeurt dit in hun slaap, dat heet dan een ‘natte droom’. Binnen een paar seconden komt in golfjes het sperma uit de penis.

Het zaad
Eigenlijk bestaat sperma maar voor één tot drie procent uit zaadcellen, de rest is vloeistof uit de prostaat en zaadblaasjes. Maar in die één tot drie procent zitten een hele hoop zaadcellen. De ballen maken namelijk 72 miljoen zaadcellen per dag, die na een maand worden afgebroken. Eén zaadcelletje is al genoeg om een eitje te bevruchten. Wees dus altijd voorzichtig en gebruik voorbehoedsmiddelen.

Rangen en standen
Slechts zes procent van de jongens heeft in stijve stand een kaarsrechte piemel. De meeste piemels hebben een afwijking naar links, rechts, onder of boven. Ook in slappe toestand zijn er vele soorten en maten.

Besnijdenis
Sommige boys zijn om religieuze of hygiënische redenen besneden. De voorhuid wordt weggesneden, waardoor de eikel bloot komt te liggen. De voorhuid is het stukje huid dat het topje van de penis bedekt. Meestal gebeurt besnijdenis al op heel jonge leeftijd.

Lees ook: Wat je altijd al wilde weten…