Je kijkt rond in je kamer en vindt ‘m er niet zo leuk meer uitzien. Gelukkig kan je je kamer met wat kleine veranderingen en goedkope leuke spulletjes een heel andere look geven! Lees hier onze tips.

Tip 1: mini make-over

Pas een paar heel kleine dingen aan. Denk bijvoorbeeld aan de handvaten van je kast, kledinghaakjes of een nieuwe lampenkap. Deze spullen kan je onder andere bij Xenos en Action kopen. Apart lijkt het niet veel uit te maken, maar samen maakt het je kamer heel anders.

Tip 2: bedenk een kleurenthema

Om ervoor te zorgen dat jouw kamer één rustig geheel wordt, kun je het beste drie kleuren kiezen die terugkomen in jouw kamer. Neem bijvoorbeeld wit als basis (witte muren en meubels) en vrolijk jouw kamer op met roze en gouden accessoires.

Tip 3: spuit accessoires in een leuk kleurtje

Heb je een leuke accessoire voor je kamer gevonden, maar past het niet bij het thema van jouw kamer? Je kunt de meeste accessoires en zelfs meubels overspuiten met een spuitbus. Zo past alles bij elkaar!

Tip 4: fotocollage op de deur

Print de leukste (Insta)foto’s van jou en je besties uit en hang ze op! Je kunt daarmee jouw saaie deur opvrolijken of een lege muur. Ook een leuk idee: plak ze aan de muur in de vorm van een hart!

Tip 5: zelf een krijtwand maken

Een krijtwand is een echte eyecatcher voor jouw kamer. Verf met schoolbordverf een stuk of een hele wand in jouw kamer. Vervolgens kun je leuke quotes maken met een krijtmarker. Ook leuk: breng ook een laagje magneetverf aan, zodat je met magneetjes leuke posters en foto’s kunt ophangen.

Tip 6: kledingrek in je kamer

Heb je kledingstukken die je heel mooi vindt? Show die dan! Koop een kledingrek of paspop en hang hier je leukste kledingstukken aan. Kledingrekken en paspoppen kan je onder andere bij Ikea vinden. Kies voor de stijl van je kamer. Dus heb je een romantische look in je kamer? Ga dan voor witte, beige en roze items.

Tip 7: kussentjes op je bed

Mis je een beetje kleur in jouw kamer? Vrolijk jouw kamer op met een paar vrolijke kleurrijke kussentjes op jouw bed! Je kunt ze in heel veel leuke kleurtjes en printjes kopen.

Tip 8: posters aan de muur

Waarschijnlijk hangt jouw kamer al vol met posters uit GIRLZ en de Hitkrant posterspecials! Maar daarnaast kun je ook toffe posters en kaarten ophangen. Ze zijn verkrijgbaar met grafische prints of leuke teksten. Hang ze op met washi tape!

Tip 9: wissel het om

Wil je geen andere spullen in je kamer? Dan kan je altijd je meubels verplaatsen. Je bed aan de andere kant van je kamer kan een heel ander beeld geven.

Lees ook:

Beeld 123RF