Vandaag is het Wereld Niet Roken Dag. Inmiddels weten we allemaal dat roken slecht voor je gezondheid is, maar toch is roken nog steeds heel populair onder jongeren. En sinds kort is er een nieuwe variant van de sigaret: de shisha-pen. Wordt dit de nieuwe trend?

Wat is de shisha-pen?
De shisha-pen is een elektronische nepsigaret die waterdamp met geur en smaakstofjes aanmaakt. Het is een vervanging voor de waterpijp en gewone sigaretten. Het lijkt alsof je aan het roken bent, alleen zit er in deze pen geen nicotine.

Smaakjes
Normale sigaretten heb je in verschillende smaken, zoals mint, suiker en drop. De shisha-pen is in nog veel meer smaken verkrijgbaar. Je kunt de gekste smaken verzinnen: van aardbei tot cola en van redbull tot bubblegum.

Hype
Sinds een paar weken is de shisha-pen een must-have onder veel jongeren. De pen is eigenlijk voor jongeren boven de 18 jaar, maar ook veel jongere boys en girls roken het. Verschillende instanties zijn op dit moment aan het onderzoeken of de pen slecht is voor je gezondheid. Ze raden daarom jongeren aan om de shisha-pen niet te gebruiken voordat de resultaten van het onderzoek bekend zijn.