Ask for Angela

Word je lastiggevallen tijdens het uitgaan? Gebruik dan dit codewoord!

De makers van de BNN-programma’s Spuiten en Slikken en Make Holland Great Again komen met een supergoed initiatief: Ask For Angela. Met deze campagne willen de makers het uitgaan in Nederland veiliger maken voor iedereen.

Veiliger uitgaan
Seksueel overschrijdend gedrag tijdens het partyen komt helaas supervaak voor: zo’n tien procent van de boys en bijna de helft(!) van de girls wordt tijdens het uitgaan weleens lastiggevallen, bijvoorbeeld door ongewenste aanrakingen of opmerkingen. Met de campagne Ask For Angela willen de makers het uitgaan veiliger maken. Als jij je niet veilig voelt in de horeca, is het personeel er voor jou.

Angela
De volgende keer dat je wordt lastiggevallen, je date raar doet of je je niet veilig voelt, hoef je alleen naar de bar te lopen en te vragen of Angela vanavond ook aan het werk is. Het personeel weet dan precies wat ze moeten doen en zullen je helpen door je onopvallend uit de situatie te halen en bijvoorbeeld een taxi voor je te bellen. Megalief en -fijn!

Share it!
Inmiddels hebben al verschillende horecagelegenheden zich aangesloten bij Ask For Angela. Hoe meer mensen (en horecagelegenheden) van het fenomeen Angela weten, hoe beter natuurlijk. Dus ehm, share je het ook even met je friends? Zo kunnen we straks allemaal safe partyen!

Beeld: Instagram

Lees ook:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen