Je hebt al een tijdje een oogje op die leuke boy en je hebt vast al een paar keer gefantaseerd over jullie first kiss. Maar… ergens raak je ook een beetje in paniek, want je hebt nog nooit gezoend. Wij helpen je op weg met een paar tips, zodat je straks kunt zoenen als een pro!

Voorbereiding
Zorg dat je lippen kissproof zijn. Zachte, vochtige en smooth lips zijn ideaal voor het zoenen. Zorg ervoor dat je iets van Labello of Vaseline mee hebt voor het geval je droge lippen hebt. Een frisse adem is natuurlijk ook belangrijk. Een pakje kauwgom of pepermuntjes kun je eventueel in je tas bewaren.

The first move
Heb je besloten om de eerste stap te zetten? Als je met hem afspreekt, zorg dan dat jullie dicht bij elkaar zitten. Neem de tijd, breng je hoofd naar hem toe en kijk elkaar aan. Als jullie hoofden bijna elkaar raken,draai dan je hoofd een tikje naar rechts of links. Schuif meer naar elkaar toe totdat jullie lippen zachtjes elkaar aanraken. Wees niet bang als dit niet in één keer perfect gaat. Je merkt vanzelf wel welke kant je het fijnst vindt om je hoofd te draaien. Begin met kleine kusjes. Als dit goed gaat kunnen jullie langer met elkaar zoenen.

Ogen dicht
Als jullie eenmaal bezig zijn met zoenen kun je het beste je ogen sluiten. Zoenen met ogen open is namelijk niet zo romantisch. Als je ogen eenmaal dicht zijn, kun je je ook beter concentreren op je zoenpartij.

Tongzoenen
Al zoenend kun je aangeven dat je een stap verder wilt, namelijk tongzoenen. Wrijf met je lippen zachtjes over zijn lippen. Als hij zijn mond ook een beetje opent, kun je langzaam met je tong een klein stukje in zijn mond gaan. Hij zal ook jouw tong zoeken. Plaats je tong boven of onder zijn tong, net wat je fijner vindt en zorg dat zijn tong in beweging komt. Maak niet te slome of te wilde bewegingen, maar probeer samen een balans te zoeken. Pas ook op dat je niet te diep met je tong in zijn mond gaat: dat kan een turn off voor hem zijn.

Lees ook: Tongen doe je zo!

Ademen
Als je lang aan het zoenen bent, vergeet je soms wel eens te ademen. Dit moment is namelijk erg sexy en intiem. Zorg dat je een kleine adempauze neemt. Tijdens je adempauze kun je in zijn ogen kijken en glimlachen. Door zulke kleine pauzes in te lassen, wordt je zoenpartij spannender.

Gebruik je handen
Laat je handen niet zomaar hangen, maar gebruik ze. Je kunt ervoor kiezen om je handen langs zijn gezicht te plaatsen of speel met zijn haar.

Blijven oefenen
Zoenen gaat niet in één keer perfect. Oefening baart kunst. Naarmate je vaker zoent, zul je er ook beter in worden. Daarnaast zul je je meer op je gemak gaan voelen en op z’n tijd heb je je eigen zoenstijl.

Tip: er zijn geen regels voor hoelang een zoen duurt. Je kunt zolang met elkaar zoenen zoals je wilt, wat voor jullie aangenaam is. Geniet ervan!

Lees ook: 11 feitjes over zoenen